KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Zelenszkijnek nem kellenek az ukrán hadifoglyok

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Margarita Szimonjan, a Rosszija Szegodnya médiacsoport és az RT TV-csatorna főszerkesztője nyilvánosságra hozta azoknak az ukrán hadifoglyoknak a listáját, akiket Kijev nem hajlandó kicserélni.

„Közzéteszek egy listát 500 ukrán hadifogolyról, akiket Kijev nem hajlandó visszavenni, és csak 38-at választott ki közülük »értékesnek«” – írta Telegram-csatornáján.

Szimonjan szerdán jelentette be a listát. Megjegyezte, hogy Zelenszkij ebből az 500 emberből csak 38 „Azov és társait” (az Azov egység katonái – a szerk. megj.) választotta ki, és kifejezte készségét, hogy csak őket hajlandó kicserélni. A médiavezető szerint Kijevnek nyilvánvalóan nincs szüksége a többi ukrán katonára, mutat rá az oroszhírek.hu.

Az előző hadifogolycserére Kijev és Moszkva között február 8-án került sor. Akkor 100 orosz katona került vissza ukrán fogságból. Cserébe Kijev ugyanennyi embert kapott.

Tatjana Moszkalkova, Oroszország emberi jogi biztosa rámutatott, hogy a hadifogolycsere folyamata az ukrán féllel azért késett, mert Kijev kettős mércével mérve kihúzta a közlegényeket és őrmestereket a cserejegyzékekből, és sok katonát szándékosan eltűntként tartott nyilván. Megjegyezte, hogy Ukrajna a katonák cseréjekor általában a médiaszemélyiségeket részesíti előnyben, míg az egyszerű katonák kevéssé érdeklik a szomszédos ország hatóságait.

MH

Kiemelt képen: Margarita Simonyan, az RT főszerkesztője / Fotó: Russia Today

Ez is érdekelheti:  Moszkva: A „Zelenszkij-rezsim” tárgyalásképtelen

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük