KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Putyin aláírta az új területek csatlakozási egyezményét

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Az orosz elnök szerdán törvénybe iktatott négy egyesülési megállapodást a Donyecki és a Luganszki Népköztársasággal, valamint a Herszon és a Zaporozsjei területtel.

Az egyezményeket korábban egyhangúlag támogatta a Föderációs Tanács, az orosz parlament felsőháza. A megállapodásokat hétfőn ratifikálta az Állami Duma, a parlament alsóháza, miután a hétvégén az ország alkotmánybírósága törvényesnek minősítette azokat.

A megállapodásokat Putyin és a négy volt ukrán régió vezetői pénteken írták alá, miután a területek lakói a szeptember 23. és 27. között tartott népszavazásokon elsöprő többséggel támogatták az Oroszországhoz csatlakozást. A szavazásokat Kijev és nyugati támogatói határozottan elutasították, és megfogadták, hogy soha nem fogadják el az eredményeket és nem ismerik el a négy régió csatlakozását.

A DNR és az LNR 2014-ben szakadt el Ukrajnától a Majdan puccs és az azt követő, az ország keleti részén kirobbant polgári konfliktus nyomán. Röviddel az idén februárban indított katonai művelet után Oroszország átvette az ellenőrzést Herszon régió és Zaporozsjei régió nagyobb részén.

Oroszország február 24-én küldött csapatokat Ukrajnába, arra hivatkozva, hogy Kijev nem hajtotta végre a minszki megállapodásokat, amelyek célja, hogy a donyecki és luganszki régiók különleges státuszt kapjanak az ukrán államon belül. A Németország és Franciaország közvetítésével létrejött jegyzőkönyveket először 2014-ben írták alá. Petro Porosenko volt ukrán elnök azóta elismerte, hogy Kijev fő célja az volt, hogy a tűzszünetet időnyerésre és “erős fegyveres erők létrehozására” használja fel.

2022 februárjában a Kreml független államként ismerte el a Donbassz köztársaságokat, és követelte, hogy Ukrajna hivatalosan is nyilvánítsa magát semleges országnak, amely soha nem csatlakozik semmilyen nyugati katonai blokkhoz. Kijev ragaszkodik ahhoz, hogy az orosz offenzíva teljesen indokolatlan volt.

Orosz Hírek

Ez is érdekelheti:  Biden figyelmeztette Izraelt, Trump kiállt a megtámadott ország mellett (videó)

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük