Putyin aláírta az elnöki rendeletet, 2036-ig meg sem állíthatják

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!
Szombaton lép életbe az alkotmánymódosítás.

Július 4-én lép érvénybe az orosz alkotmánymódosítás – közölte pénteken a Kreml. Az alaptörvény változása lehetővé teszi Vlagyimir Putyin elnök számára, hogy 2036-ig hatalmon maradhasson. Putyin hol elnöki, hol kormányfői minőségben áll immár húsz éve Oroszország élén.

Az alkotmánymódosításra vonatkozó rendeletet pénteken írta alá az elnök. A parlamenti képviselőkhöz szólva a nép akaratának nevezte hatalmának konzerválását, minthogy az alkotmánymódosítást egy népszavazás is megerősítette. Az elnöki hivatal diadalként könyvelte el a népszavazás eredményét.

Az alkotmány további fontos módosításai, amelyekről a referendumon voksoltak:

az orosz elnök automatikus mentelmi joga bűnvádi eljárások esetére, az istenhittel kapcsolatos cikkelyek beiktatása és az azonos neműek közötti házasság törvénytelenné nyilvánítása.

Vjacseslav Vologyin, a parlament alsóházának (duma) elnöke közölte pénteken, hogy a törvényhozók azonnal megkezdik a változások életbe lépéséhez szükséges törvényjavaslatok kidolgozását, a hagyományos nyári szünet igénybe vétele nélkül.

Forrás: MTI, HVG, Hír-Express

One thought on “Putyin aláírta az elnöki rendeletet, 2036-ig meg sem állíthatják

  1. Az első lépés a független nemzetek megvalósítása felé. Mint már korábban írtam a világ nemzetei egy gyökeres társadalmi változás előtt áll. Jelenleg világszerte egy uralkodói psychologiai eszközzel a félelemmel irányítják a föld lakosságát. Miért? A világ béke megvalósításának feltétele, hogy befejezzük az 1914 –be elkezdett háborút. Ennek a megoldása a német helyzet rendezése, mert mind addig amíg a németekkel nincs békeszerződés nincs világ béke! A békeszerződés alapvető kitétele, hogy azok az államok ülhetnek le a tárgyaló asztalhoz akik a háború részessei voltak. Az oroszok ehhez az első lépést meg tették. Nem csak az a fontossága ennek az alkotmánynak hogy az orosz elnök automatikus mentelmi joga bűnvádi eljárások esetére, az istenhittel kapcsolatos cikkelyek beiktatása és az azonos neműek közötti házasság törvénytelenné nyilvánítása. Hanem az, hogy a orosz nép által elfogadott alkotmány kimondja Oroszország függetlenségét és magába foglalja a cári Oroszország és Szovjetunió jogutódlását! Ezzel Putyin elérte azt, hogy elsőként ülhessen le a tárgyaló asztalhoz ahol a földön élő népek múltját rendezzék és jövőnk szabadságának lehetőségét biztosítsák!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük