KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Putyin: a nő az nő, a férfi pedig férfi! Elutasítjuk a nyugatról érkező, nem hagyományos értékeket

Oroszországnak meg kell találnia a hatékony ellenszerét hozzá a nyugatról érkező, nem hagyományos értékeknek – jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök csütörtökön megtartott év végi sajtótájékoztatóján.

Hangsúlyozta, hogy Oroszországnak meg kell védelmeznie hagyományos értékeit a kívülről jövő “gender-obskurantizmussal” szemben.

Putyin az év végi sajtótájékoztatóján újságíróknak nyilatkozva azt is elmondta, hogy a Nyugatnak torz nézetei vannak a transzneműek jogairól, és ezek a kérdések az internetnek köszönhetően eljutnak Oroszországba.

“Elkerülhetetlen,hogy ezek az “elképzelések” megérkezzenek Oroszországba” – mondta Putyin. “Ha valaki úgy gondolja, hogy a férfiak és a nők azonosak, gondolja így, de mi hagy gondolkodjunk józan ésszel”.

Beszélt az Egyesült Államokról is, ahol állítása szerint egyes rabok legálisan változtatják meg nemüket nővé, hogy női börtönökbe kerülhessenek.

“Ez ellen harcolnunk kell, nem csak kiabálni és ujjal mutogatni, hanem támogatnunk kell saját hagyományos értékeinket” – mondta.

Arra figyelmeztetett, hogy a női sport meg fog szűnni, ha engedélyezik a magukat nőnek azonosító férfiak részvételét a versenyben.

“Én annak a hagyományos megközelítésnek híve vagyok, amely szerint a nő az nő, a férfi pedig férfi. Az anya az anya, az apa pedig apa. És remélem, hogy társadalmunkban megvan a belső morális védelem, amelyet az Oroszországi Föderáció felekezetei diktálnak” – mondta.

Putyin nyilatkozata nem az első alkalom, hogy egy magas rangú orosz politikus a nemi kérdésekkel kapcsolatos modern, progresszív elképzelések ellen szólal fel.

A hónap elején Valentyina Matvijenko, az Orosz Föderációs Tanács elnöke azt mondta, hogy “elfogadhatatlan” idegen értékeket ráerőltetni egy országra anélkül, hogy figyelembe vennék annak történelmét, hitét, vallását és nemzeti sajátosságait.

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük