KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Pressman: „Soha egyetlen rubelt sem kaptam orosz oligarchától”

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Végre megszólalt az amerikai nagykövet, mindent tagad.

Mint ahogy arról már korábban beszámoltunk, David Pressman már az ukrajnai háború előtt pénzt fogadhatott el egy Mihail Prohorov nevű orosz oligarchától Ellen Pinchukon keresztül, aki korábban jogi szolgáltatást vett igénybe az akkor ügyvédként dolgozó amerikai nagykövettől.

A Telex szerdán megkereste Pressmant, valamint a korábbi munkahelyét, a Jenner & Block ügyvédi irodát is.

A Jenner & Block nyilatkozatában határozottan tagadta, hogy Pressman vagy az iroda bármely más munkatársa valaha is Mihail Prohorov orosz oligarchának dolgozott volna. A lapnak a nagykövet is azt mondta, hogy soha nem dolgozott orosz oligarchának.

„A kormánynak és a médiapropagandistáiknak talán nehezükre esik ezt megérteni, mivel a saját karrierdöntéseik talán másmilyenek voltak, mint nekem, de én soha nem dolgoztam orosz oligarchának, és soha egyetlen rubelt sem kaptam orosz oligarchától”

– közölte a lappal az amerikai nagykövet.

Mi történt pontosan?

David Pressman a Jenner & Block ügyvédi irodánál tevékenykedett Magyarországi megbízatása előtt. A cégnek, saját honlapján található információk alapján, kiemelkedő tapasztalata van a nemzetközi szankciós és exportszabályozási ügyek terén.

Pressman nagyköveti kinevezése kapcsán nyilvánosságra hozott egy pénzügyi nyilatkozatot, amelyben köteles volt feltüntetni az előző évek anyagi forrásait. A dokumentumból kiderült, hogy 2020 és 2022 között Pressman

több mint 1,8 millió dollárt, vagyis nagyjából hétszázmillió forintot kereshetett.

Az iratból szintén egyértelművé vált, hogy Pressman ügyfelei között szerepelt egy bizonyos Ellen Pinchuk is, akitől jogi tanácsadás címén több mint ötezer dollár bevétele származott. – írta meg a Magyar Nemzet.

Kicsoda Pinchuk?

2007 és 2009 között Pinchuk a Moszkvai Bloomberg News TV-nél dolgozott riporterként, később azonban Pinchuk a Mikhailov and Partners nevű moszkvai PR-cég egyik vezetője lett, amely Prohorov tanácsadójához köthető. Pinchuk és Prohorov kapcsolatáról mindent elmond, hogy belső források szerint Pinchuk Prohorov legmegbízhatóbb segítsége, különösen az amerikai sajtóügyekkel kapcsolatban.

Ez is érdekelheti:  Az Avgyejevkából menekülő szétvert ukrán erőkről közölt felvételeket az orosz védelmi tárca

Mandiner

Kiemelt kép: MTI/Máthé Zoltán

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

One thought on “Pressman: „Soha egyetlen rubelt sem kaptam orosz oligarchától”

  1. Igaza lehet Pressmannak abban, hogy „sohia egywstalen rubelt sem” fogadott el egyeteln orosz oliogarchától. Ez azonban nem zártja ki azt, hogy dollárban sefteltek egymással!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük