KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Kérjük, támogassa a magyarok emberi jogaiért küzdő Nemzeti Jogvédő Szolgálatot (njsz.hu) a személyi jövedelemadója 1%-ával!

Adószám: 19334684-1-05

Pressman meglátta mi történik a magyar-ukrán határon

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

„Magyarország elősegíti a Kreml által okozott tragédiák és igazságtalanságok elől menekülők biztonságos, emberséges utazását” – mondta a nagykövet.

 A nagykövet talákozott olyan ukrajnai menekültekkel, akiket jelenleg egy máriapócsi menekültszálláson helyeztek el – közölte oldalán a követség. Ezután Mátészalkára utazott, ahol a helyi közösség tagjaival és helyi tisztviselőkkel találkozott.

Meglátogatta a helyi történelmi zsinagógát és egy híres magyar-amerikai színész emlékművét.

A nagykövet innen Beregsurányba látogatott, ahol Herka István polgármester fogadta, és ellátogatott a Magyar Máltai Szeretetszolgálathoz, hogy megismerje az Ukrajnából érkező menekültekért végzett munkájukat. Elmondta: „Inspiráló olyan civilek munkáját látni, amelyek támogatják az ukrajnai pusztítások elől menekülő szomszédaikat.”

A nagykövet méltatta Magyarország erőfeszítéseit

„Fontos volt hallani az emberi szenvedés és az ellenállóképesség nagyon is valós történeteit, amelyeket olyan, hazájukat szolgáló magyarok osztottak meg velem, akik nap mint nap találkoznak Vlagyimir Putyin ukrajnai háborúja elől menekülő ártatlan emberekkel.

A NATO és az Európai Unió frontvonalaként, európai szövetségeseink biztonsága szempontjából elengedhetetlen, ahogy Magyarország elősegíti a Kreml által okozott tragédiák és igazságtalanságok elől menekülők biztonságos, emberséges utazását” – mondta a beregsurányi magyar-ukrán határátkelőhelyen.

A nagykövetség közölte, hogy Pressman országjáró útja Veszprémben folytatódik, ahol találkozik a NATO keleti szárnyának biztosításában fontos szerepet játszó amerikai katonákkal.

Ez is érdekelheti:  Putyin: Az orosz-kínai kapcsolatok nem jelentenek veszélyt más nemzetekre

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük