KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Potenciális gyilkosok! – Az óvintézkedéseket be nem tartóknak

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Vajon mivel magyarázható ez a tömeges hisztéria, ez a mindenkit átfogó félelem? 

Ennek eredete, az ember jelleméből, mivoltából ered.  A viselkedésünk a belénk programozott ösztönökön alapul.  A természet (ha tetszik a Teremtő), hogy ki ne pusztuljon a  HOMO SAPIENS = az értelmes emberi faj, több ösztönnel programozta be az emberiséget. Ezen ösztönökön alapul a viselkedésünk. A legfontosabb, aminek köszönhetően nem halunk ki, az az életösztön és ezen belül a le nem győzhető – a fajfenntartási ösztön. Ennek van alárendelve az élet, és kritikus helyzetbe felülkerekedhet az egyén életösztönén. Ez határozza meg az ember viselkedését az óvatosság, körültekintés, félelem terén is.  

Mi, általában elővigyázatosan fogadjuk az újításokat, óvakodunk, idegenkedünk, félünk az ismeretlentől. Bizonyos helyzetekben  felülkerekedik a „csordaösztön”. Egyes veszélyes helyzetekben rajtunk eluralkodik a kollektív félelem, ami megbénítja az egyén ellenállását. Például amikor egy fegyveres terrorista  sakkban tart egy nagy csoportot. A tagok együttesen sem mernek ellenállni, még ha tudják is, hogy a banditának kevesebb lőszer van a fegyvertárában, mint a sakkban tartottak száma.  Mindenki fél, hogy épp ő lehet a lövöldözés áldozata.

Hasonló helyzet állt elő ezzel a koronavírussal szemben is.  Kiszámíthatatlan, ki, mikor, miképp fertőződött/fertőződhet meg, s milyen következményekkel jár. A szólás szerint, az ember mindhalálig hisz, remél.  Ez a remény késztet milliókat lottózni-totózni a gyors meggazdagodás reményében. Hát épp ez a „remény”  szüli a félelmet, ami nem kevésbé ragályos.

Az új „F” vírus megjelenése

Ez a korvír hozott létre egy új, még ragályosabb, és megállíthatatlanul gyorsabban terjedő F-vírust – a Félelem vírust. Hisz mi ösztönösen távol tartjuk magunkat az ártalmatlan tüsszentőktől, a köhögéskor is eltakarjuk a szánkat.  Az iskolában, de a hivatalokban is a náthásokat inkább hazaküldjük (karanténba).

Ez az új „F” vírus azért is veszélyes, hogy állandó feszültségben, rettegésben tartja az embereket. Ez nyomasztó, akár csak a tudat alatt, de jelenlévő stressz, ami lényegesen gyengítheti az immunrendszerünket, megváltoztatva mentalitásunkat, ami nem kevésbé negatív következményekkel járhat, mint ez a (hisz előbb-utóbb mindennek vége lesz) pandémia végén bekövetkező gazdasági válság okozta bizonytalanság, a minőségi életvitel romlása, ellehetetlenülése.

Ez is érdekelheti:  Dr. Bene Gábor: Ki tehát a Magyarok Istene? - A WEF egyre ellenségesebb a kereszténységgel

Azokban a dolgokban, amelyek érintik a nép, az ország sorsát, megengedhetetlen a könnyelműség, felelőtlenség, populizmus, az olcsó demagógia. A vészhelyzetben a kormány bevezethet bármilyen legszigorúbb korlátozásokat, tilalmakat. És ne féljen a belső – külső dohogástól, az elégedetlenkedőktől.

Már világossá vált, hogy ez a titokzatos alattomos vírus tünetmentes is lehet, de ennek ellenére a hordozója fertőzheti a környezetét. Továbbá, hogy nem csak az időseket, krónikus betegeket küldi Szent Péter elé, de sajnos – ami legszörnyűbb – néha gyerekeket is.  Ezzel, gondolom tisztában van mindenki.

Az emberek zöme nagyjából betartja az intézkedéseket, a védekezési előírásokat, egyetért a korlátozásokkal. Ám nem kevés a különcködők, az okoskodó szkeptikusok száma sem.  Ezeket szinte lehetetlen meggyőzni a tévedésükben, a járvány létezésében, ill. veszélyében. Sajnos neves doktorok (vagy csak ismert rangos tekintélyeseknek titulált személyek is növelik, ha nem is a covid-19 „ellenzék” táborát, de szülik a kételkedők számát. Szerintem éppen az ilyen személyek vétkesek a járvány rohamos terjedésében. Mint tapasztaljuk, a TV, a plakátok, a büntetések nem effektívek.

Csak úgy érhető el pozitív eredmény a vírus terjedése ellen, ha együttesen lépünk fel a fertőzők ellen.  Lehetetlen minden járatra, minden helyiségbe felügyelőket állitani. Tehát ne restelljünk megjegyzést tenni a szabályok megsértőinek.  Nem ritka a nagyon is durva, agresszív reakció, Ajánlok néhány hatásos bevált receptet.  Ha észreveszünk valakit, aki nem vagy helytelenül használja a maszkot, nem tartja be a biztonságos távolságot:

– Bocsánat, Uram/Hölgyem! Ismerjük egymást? Nem téveszt engem valamely haragosával, ellenségével?… nem? Hát akkor miért akar esetleg megfertőzni engem, esetleg a halálomat kívánja? Hisz lehet Ön tünetmentes FERTŐZŐ.

Még hatásosabb és nem sértő:

  –  Bocsásson meg, hogy megszólítom, épp haza tartok házi karanténba, mivel pozitív lettem. Ha kívánja, én is lehúzhatom a maszkot…

Vagyis, ne csak a hatóságokra számítsunk. Mi is tegyünk magunkért. Ne feledjük az ős népi intő bölcsességet: „SEGÍTS MAGADON, AZ ISTEN IS MEGSEGÍT”.

Kövér György

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük