KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Potápi Árpád János államtitkár az erdélyi magyarokat nemzetárulózza – sürgősen le kellene mondania!

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

 

Nem ildomos és főleg nem az úri kaszinók szintje a magyar nemzet bizonyos közösségeit gyalázni. Kivált nem a nemzeti összetartozás alapján. Sőt! Mégúgy nem illő, ha ezt már a nemzet, talán egyetlen hiteles politikusa kikérte magának. Ám, még tovább megyek: annál is inkább ostobaság nemzetárulónak minősíteni a székelyek és partiumi magyarok, valamint a szórvány által is mindinkább kedvelt szervezetet, ha emellett egy volt kommunistákból álló, és a Fideszt folyamatosan bíráló pártot „kasserolunk”, a nemzeti célokat szolgálni akaró, azokat szolgáló erdélyi magyar párttal szemben.

Potápi Árpád János államtitkár, már két alkalommal is megtette ezt, amiért a legkevesebb, ha bocsánatot kér és lemond jelen beosztásáról, és soha többé nem szól bele a jelenlegi határokon túlra szorult magyarok belügyeibe. Hiszen attól, hogy valakit ugyanúgy hívnak, még nem biztos, hogy rokona a másik embernek…Ha teszem azt Gyurcsányéktól jött volna ez a gyalázkodás, a nemzeti oldal, a megszólaló lemondását követelné. Ám, az erkölcsi követelmények nem csak az egyik oldalon (lennének) kötelezőek – főleg a nemzetgyalázás után! 

Potápi uram elvetette a sulykot, és magával a magyar külügyminiszterrel is szembemegy, amikor másodszor nemzetárulózza le Tőkés Lászlót és pártját, mert nem tetszik neki, ha az erdélyi magyarok azt a pártot mellőzik, amely még a nemzetellenes román törvényjavaslatokat is megszavazza a román parlamentben… s nem szólal meg, ha a bucuresti bakszász magyarokat ócsárló nyilatkozatokat tesz… mert hát van az a pénz. Potápinak nem kellene tehát állást foglalnia, ha nem ott él, s csak szerepelni jár át egy-egy felépített óvoda vagy más, a magyar kormány által támogatott beruházás átadásakor. Ha valaki nem szereti igazán a határon túli magyarokat, úgy ne foglalkozzék velük! Ha pedig nem ismeri azokat a helyi megállapodásokat, amelyek az RMDSZ és az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács között köttettek a választások előtt a magyarság érdekében, akkor ne beszéljen hülyeségeket a kormány nevében… Mert Potápi uram nem a kormány. Potápi uram egyszerű szolga, akinek nem hivatala a magyarságba való rugdosás. Ezt meg kellene hagynia a román nacionalistáknak! Tehát, Potápi uramnak egyetlen jó és erkölcsileg is elfogadható, mi több – elvárható – feladata van: Kérjen bocsánatot és emelje föl az ülepét a bársonyszékből, amelyet a magyarok védelmére, nem pedig összeugrasztására toltak a segge alá! Mert a határon túliaknak nélküle is van baja elég! Mellékelten közreadjuk Tőkés László tiltakozását, amellyel a Nemzeti Napló mélységesen egyetért!

Ez is érdekelheti:  Stoffán György: Hol hibázott Novák Katalin?

S. Gy.

  

T I L T A K O Z Á S

 

Az MTI tudósítása szerint Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár október 12-én, hétfőn a magyar Országgyűlés nemzeti összetartozás bizottságában megismételte azon, a parlamentben korábban is elhangzott állítását, miszerint aki (Biharban és Szatmárban) az RMDSZ jelöltjére egy másik magyar jelöltet „indít rá”, az „nemzetárulást” követ el.

Október 8-án kelt nyilatkozatomban méltán kértem ki magunknak eme megbélyegző minősítést. Mi erdélyi magyarok vagyunk, és nem „nemzetárulók”! Ennek előtte legfeljebb a hírhedt Securitate és a nacionálkommunista vétetésű román soviniszták engedték meg maguknak, hogy haza- vagy nemzetárulóknak minősítsenek bennünket – közöltem Potápi államtitkár úrral, mielőtt nyilvánosságra léptem volna.

Mivel megalapozott figyelmeztetésemnek nem volt foganatja, ezúton vagyok kénytelen tiltakozni az Államtitkár úr becsületünkbe vágó vádaskodása ellen. Szégyenletes dolog, hogy éppen a nemzeti összetartozás bizottságában hangoztatja ezt, a demokratikus pluralizmussal szembemenő, az erdélyi magyarság megosztására alkalmas politikai diskurzusát.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Felvidéken tartott minapi sajtóértekezletén világosan kifejtette, hogy: „nem Budapestről kell megmondani, hogy mi a jó a határon túli magyar közösségeknek”. Ennek értelmében felkérem Potápi Árpád János államtitkárt, hogy vizsgálja felül kifogás tárgyát képező megnyilatkozásait, és vonja vissza az Erdélyi Magyar Szövetségnek a romániai választásokon indított jelöltjeivel kapcsolatos nemzetárulói megbélyegzését.

Hasonlóképpen felkérem az RMDSZ vezetőségét, hogy a nemzeti összetartozás és a demokratikus pluralizmus szellemében, valamint a jövőbeli együttműködés érdekében utasítsa vissza az erdélyi testvérpártjait ért „nemzetárulózást”.

Nagyvárad, 2020. október 14.

                                                                                    Tőkés László,

az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács

   elnöke

 

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük