KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Politico: Kiderült mikor várható az ukrán offenzíva

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Ukrajnának pedig nincs elég embere egy sikeres hadművelethez.

Ukrajna offenzívája késő tavaszra várható – jelentette amerikai forrásokra hivatkozva a Politico című amerikai lap. Szerintük Kijev még nem döntött a stratégiájáról, de két lehetőséget mérlegel: vagy dél felé nyomul előre Herszonon keresztül a Krímig, vagy északi pozíciójából kelet felé, majd dél felé, elvágva a félszigetre vezető szárazföldi hidat.

A kiadvány azt írja, hogy az első lehetőség irreális, mivel az orosz hadsereg megerősítette védelmét a Dnyipro folyó keleti partján, Ukrajnának pedig nincs elég embere egy sikeres hadművelethez. Ezért amerikai tisztviselők szerint valószínűbb a Krímhez vezető szárazföldi híd megtámadása.

Korábban Volodimir Rogov, a Zaporizzsjai területi közigazgatás főtanácsának tagja elmondta, hogy az ukrán fegyveres erők fokozták támadásaikat a frontvonal zaporizzsjai szakaszán, de minden támadásukat meghiúsították. Szavai szerint az ukrán csapatok akciói érthetetlenek, Kijev egyszerűen „vágóhídra veti az embereket”.

Fokozódik az ukrán haderő tevékenysége a zaporozsjei frontvonalon

Rogov véleménye szerint Kijev tervezett offenzívája a Zaporizzsjai területen végzetes lehet mind a fegyveres erők, mind általában a Zelenszkij-rezsim számára. Megjegyezte azt is, hogy a helyzet a régióban továbbra is folyamatosan feszült.

 

Kiemelt kép: (Fotó: Ukrajna Védelmi Minisztériuma)

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: