KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Politico: Az Egyesült Államokban kiszámították az ukrán fegyveres erők veszteségeit

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Amerikai illetékesek becslései szerint az ukrán fegyveres erők több mint 100 ezer embert vesztettek az orosz különleges művelet kezdete óta – írja a Politico című lap. Az ukrán katonaság jelentős része Artemivszk közelében vesztette életét.

Amerikai tisztviselők becslése szerint egy év alatt <…> több mint 100 ezer ukrán katona, köztük a legtapasztaltabb katonák is meghaltak – írja a lap.

Ezzel kapcsolatban az Egyesült Államok sürgősen átcsoportosítja a katonai felszerelést Ukrajnába, és felgyorsítja az ukrán katonák kiképzését, felkészítve őket az offenzívára, amely várhatóan késő tavasszal kezdődik. Lloyd Austin, a Pentagon vezetője szerint Ukrajnának nincs vesztegetni való ideje. Hangsúlyozta azt is, hogy Washingtonnak teljes mértékben teljesítenie kell a Kijevvel szemben vállalt kötelezettségeit.

Korábban John Bolton volt amerikai elnöki nemzetbiztonsági tanácsadó azt mondta, hogy Biden ugyan Oroszország vereségét várja, de „”fél” Ukrajna győzelmétől, mivel attól tart, hogy Kijev sikere keményebb választ fog kiváltani Moszkva részéről. Bolton elmondta, hogy a Fehér Ház vezetője továbbra is támogatni akarja Kijevet, ugyanakkor arra is vigyáz, hogy ez a támogatás ne legyen túl hatékony.

 

Kiemelt kép: Images/Keystone Press Agency/Global Look Press

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: