KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Csődközelbe került Európa egyik legnagyobb bankja

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A Credit Suisse bejelentette, hogy 54 milliárd dolláros tőkeinjekciót kap a svájci nemzeti banktól.

Szerdán nagyot estek az európai tőzsdeindexek, a páneurópai STOX 600 három százalékkal végzett gyengébben, január 3. óta a legalacsonyabban. Az indexcsökkentést a Credit Suisse likviditási gondjai miatt a bankszektorral szemben felmerült befektetői aggodalmak váltották ki. A STOXX banki indexe hét százalékot veszített, ami több mint egy éve a legnagyobb esést jelenti.

Az eladási hullámot a Credit Suisse finanszírozási gondjai váltották ki.

A bank főrészvényese, a Saudi National Bank elzárkózott a tőkeinjekciótól egy nappal azt követően, hogy a svájci bank lényeges hiányosságokról számolt be pénzügyi mérlegében. A Credit Suisse részvénye 24 százalékkal rekord alacsony szintre esett az európai piacon.

Az „Egyesült Kelet” lenyomja az amerikai és az európai bankokat egy új valuta megalapozásával – Bedől a Credit Suisse, a globalizmus intézményi óriása ?!

Bajban a Deutsche Bank és a Commerzbank is

A folyamat más banki részvényeket is magával ragadott. A Deutsche Bank és a Commerzbank részvények kilenc százalékkal, a BNP Paribas részvénye tíz százalékkal, a Societe Generale részvénye tizenkét százalékkal esett. Veszteséggel zártak szerdán az amerikai tőzsdék is, a DJIA 0,8 százalékkal, az S&P-500 index 0,7 százalékkal zárt alacsonyabban, a Nasdaq Composite viszont halvány nyereséget ért el.

A banki papírok az amerikai piacon is nagyot estek, a First Republic Bank például 21 százalékkal, a PacWest Bancorp pedig 12 százalékkal. A Wall Street pénzügyi ágazati mutatója két százalékkal gyengült. Csütörtök reggelre a kedélyek némileg lecsillapodtak, miután a Credit Suisse bejelentette, hogy 54 milliárd dolláros tőkeinjekciót kap a svájci nemzeti banktól.

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: