KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Fokozódik az ukrán haderő tevékenysége a zaporozsjei frontvonalon

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Az ukrán csapatok megerősítették a frontvonal zaporizzsjai szakaszát – mondta a RIA Novosztyinak Vlagyimir Rogov, az Együtt vagyunk Oroszországgal mozgalom elnöke, a régió legfőbb közigazgatási tanácsának tagja.

„Nem látunk logikát az ukrán haderő eddigi akcióikban. A harci felderítésre és a védelmi vonalunk megnyitására irányuló minden kísérletet meghiúsítunk, az ellenség jelentős veszteségeket szenved el mind élőerőben, mind haditechnikai eszközökben”

– mondta.

A Zelenszkij-rezsim – vélekedett Rogov – így „vágóhídra küldi az embereket”.  Több mint 40 harcos és a jelek szerint legalább nyolc egységnyi felszerelés semmisült meg”

– magyarázta Rogov.

Előző nap az ukrán csapatok a Zaporizzsjai területen található Pohovszkij járásban páncélozott járművek bevetésével próbáltak meg felderítő tevékenységet folytatni, de vereséget szenvedtek. Az ellenséget visszaszorították eredeti pozícióikba.

Február közepe óta a Zaporizzsjai terület hatóságai erődítmények építését és az ukrán csapatok koncentrációját észlelték a határaik közelében. A csoportosulás mérete már elérte a 40 ezer főt. Rogov kifejtette, hogy Kijev el akarja érni az Azovi-tengert, és el akarja vágni a Krímbe vezető szárazföldi folyosót.

Szerinte az ukrán fegyveres erők támadása akkor kezdődhet, amikor kitavaszodik, azaz március-áprilisban, de a körzet készen áll a támadás visszaverésére.

A Zaporizzsjai terület a 2022 szeptemberében tartott népszavazás után az Orosz Föderációhoz került. Kijev nem ismeri el annak eredményét, és folytatja a terület támadását. A Zaporizzsjai terület több mint 70 százaléka jelenleg orosz ellenőrzés alatt áll, a régióközpontot, Zaporizzsja városát ukrán csapatok tartják ellenőrzésük alatt.

 

Kiemelt képen: az ukrán hadsereg katonái. Archív fotó© AP Photo / Roman Chop

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Ez is érdekelheti:  Medvegyev: Az orosz offenzíva folytatódik, ha Ukrajna visszautasítja Putyin javaslatát

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük