A Nemzet Zászlója az Andrássy Úton - Drábik János gondolatai a rendezvényről

KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Politico: Elfogy az Ukrajnára szánt amerikai pénz

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Washingtonnak már csak 6 milliárd dollárja maradt Kijev szükségleteire, de a hírek szerint új segélycsomagot fontolgat

Az Ukrajnának nyújtott amerikai támogatás már a nyár közepén teljesen elfogyhat – jelentette hétfőn a Politico az ügyet ismerő forrásokra hivatkozva. Washington ugyanis már elköltötte a kongresszus által decemberben jóváhagyott 48 milliárd dolláros segélycsomag nagy részét.

 

A portál szerint az Egyesült Államoknak már csak mintegy 6 milliárd dollárja maradt a Kijevnek szánt fegyverekre és ellátmányokra, ami azt jelenti, hogy az ukrán erőknek nyújtott amerikai segélyek hamarosan leállhatnak.

A kongresszusi képviselők állítólag aggódnak, hogy a Fehér Ház hamarosan képtelen lesz gyors katonai segélyt nyújtani Ukrajnának, miközben Kijev a sokat hangoztatott ellentámadását tervezi Oroszország ellen.

„Kritikus fontosságú, hogy a kormányzat időben biztosítsa Ukrajnának azt, amire szüksége van ahhoz, hogy megvédje és visszavegye saját területeit” – mondta Susan Collins szenátor a Pentagon vezetőinek a múlt héten.

A Politico beszámolója szerint a Fehér Ház most egy vadonatúj segélycsomagról tárgyal, amelynek célja, hogy továbbra is eljussanak az ellátmányok Ukrajnába. Egy magas rangú kormányzati tisztviselő megjegyezte, hogy nem világos, milyen szükségletei lehetnek Kijevnek az ellentámadás alatt vagy után. A forrás hozzátette, hogy Joe Biden elnök kormánya „teljes mértékben elkötelezett” a kijevi kormány „hosszú távú” támogatása mellett.

A Pentagon a múlt héten jelentette be a Kijevnek szánt legújabb, mintegy 1,2 milliárd dollár értékű segélycsomagját, amelyet a hadiiparnak szánnak tüzérségi és légvédelmi lőszerek gyártására. Amerikai katonai tisztviselők szerint ezek a lőszerek Ukrajna ” legsürgetőbb igényeit” hivatottak kielégíteni, és „kritikus, rövid távú képességeket” biztosítanak.

Az Ukrajnának nyújtandó új segélycsomagról szóló tárgyalások azonban várhatóan heves kongresszusi vitákat fognak kiváltani az elkövetkező hónapokban, és a republikánusok ellenállásába ütköznek majd, akik a fenyegető belpolitikai problémákra hivatkozva az Ukrajnára fordított kormányzati kiadások csökkentését követelik.

A Biden-kormányzat már most is patthelyzetben van a republikánus többségű képviselőházzal az amerikai adósságplafon emeléséről. Washington jelenleg több mint 31 billió dollárra becsült államadóssággal rendelkezik, ami a fizetésképtelenség kockázatával jár.

Moszkva eközben többször is ostorozta az Egyesült Államokat és nyugati szövetségeseit, amiért továbbra is fegyvereket pumpálnak Ukrajnába. Orosz becslések szerint a Nyugat 2022 végéig mintegy 100 milliárd dollár értékben szállított fegyvereket, lőszert és ellátmányt az ukrán hadseregnek. Az USA és szövetségesei azonban továbbra is kitartanak amellett, hogy nem vesznek részt közvetlenül a konfliktusban.


Figyelem! A fenti hír propagandának minősül, mivel az a mindig nagyon “demokratikus” EU-ban üldözött, betiltott és propagandistának kikiáltott Russia Today értesülései nyomán készült.

Kiemelt kép:  Ukrajna, az Egyesült Államok zászlói együtt lobognak a Pennsylvania Avenue-n a Capitolium közelében, 2022. március 5. © AP / J. Scott Applewhite

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: