KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Podoljak: Moszkva veresége után Magyarország is hűséget fogad Ukrajnának

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Dúró Dóra kijelentése, miszerint „Ukrajna NATO-csatlakozása a teljes körű konfliktus kirobbanásának kockázata nélkül csak akkor lehetséges, ha Oroszország jóváhagyja ezt a lépést”, hatalmas felháborodást keltett Ukrajnában.

Mihajlo Podoljak, Volodimir Zelenszkij tanácsadója szerint azonban Oroszország veresége után minden megváltozik, mert az olyan országok, mint például Magyarország, abszolút lojalitást fognak tanúsítani Kijev iránt.

Dúró Dóra, a Mi Hazánk Mozgalom elnökhelyettese az Izvesztyija című orosz lapnak adott interjút, ahol többek között arról is beszélt, meglátása szerint „Ukrajna NATO-csatlakozása a teljes körű konfliktus kirobbanásának kockázata nélkül csak akkor lehetséges, ha Oroszország jóváhagyja ezt a lépést”.

Dúró Dóra az interjúban arra is kitért, Magyarország nem lelkesedik azért, hogy Ukrajnát az észak-atlanti szövetség tagjai között lássa, különösen a Kárpátalján élő magyarok helyzete miatt. Oroszország pedig már korábban jelezte, a „különleges művelet” egyik célja pont Ukrajna NATO-ba való integrációjának megakadályozása volt.

Felhúzta magát az ukrán külügy

Oleh Nyikolenko, az ukrán külügyminisztérium szóvivője hétfő délután reagált Dúró Dóra kijelentéseire. A közösségi médiában azt írta, hogy Ukrajnának szuverén joga szabadon megválasztani a biztonsági lehetőségeit.

Posztjában kifejti, „nincs szükségünk Oroszország engedélyére ahhoz, hogy a szövetség tagjai legyünk”. Ugyanakkor veszélyes, amikor magyar politikusok Moszkva szeszélyeitől próbálják függővé tenni az euroatlanti térség biztonságát. „Nincs objektív ok arra, hogy Ukrajna NATO-csatlakozását megakadályozzák. Ukrajna tagsága csak megerősíti a szövetséget, és lehetetlenné teszi, hogy Oroszország a jövőben megismételje európai agresszióját” – mondta a külügyi szóvivő.

Podoljak sem tűrte szó nélkül

Miért kommentál Magyarország valamit az országunk szuverenitásáról vagy a mi választásunkról? Milyen engedélyt kellene kapnunk Oroszországtól? Egyetlen engedélyt kell kapnunk tőlük: Oroszország megszűnését

– fakadt ki Mihajlo Podoljak, Volodimir Zelenszkij tanácsadója.

Megjegyezte azt is, hogy Magyarország tehet bármilyen kijelentést, mert miután Oroszország elveszíti a háborút, az olyan országok, mint Magyarország, abszolút lojalitást fog tanúsítani Kijev iránt – derül ki az Unian beszámolójából.

Ez is érdekelheti:  Válság a szomszédban: bukhat Ausztria kormánya is?

Index

Kiemelt kép: Mikhajlo Podoljak, az ukrán elnöki hivatal vezetőjének tanácsadója
RIA Novosti / Alexander Kryazhev

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

One thought on “Podoljak: Moszkva veresége után Magyarország is hűséget fogad Ukrajnának

  1. A NATO alapító okmányán kívül – egyelőre – több állam is vétózná Ukrajna felvételét. De azért szép, hogy az „Aranyos Dórácska” is kiállt a NATO jog mellett!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük