KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Peszkov: az RT France betiltása támadás a szólásszabadság ellen

A Kreml aggódik Európának a szólásszabadság ellen intézett támadásai miatt – jelentette ki Dmitrij Peszkov, az Orosz Föderáció elnökének sajtótitkára az RT France európai sugárzásának betiltását kommentálva. 

Peszkov szerint az európaik lerombolják a történelmi szabadságeszméket – írja a RIA Novoszty.

A szólásszabadság és a média elleni támadás az európai országokban, köztük Franciaországban, az a folyamat, amely aggodalmunknak és sajnálkozásunknak ad hangot ” – mondta Peskov

Az elnöki sajtótitkár hozzátette: Oroszország a külföldi csatornákhoz hasonló ellenlépéseket fog tenni.

Maguk az európaiak lábbal tiporják azokat az eszméket, amelyeket szerte a világon éppen ők képviseltek. Az RT jelenleg le van tiltva, és nem működhet Európában. Ez nagyon rossz ” – mondta a Kreml szóvivője.

Az EU általános joghatósága elutasította az RT France keresetét, hogy törölje el az EU Tanácsának határozatait, ideiglenesen megtiltva a csatornát a sugárzásától.

Az Európai Bizottság vezetője, Ursula von der Leyen májusban ígéretet tett további három orosz tévécsatorna sugárzásának betiltására mely szerintezek az adók nem sugározhatnak az EU-ban semmilyen formában, beleértve a kábeles és műholdas adásokat, valamint az internetet is.

 

Kiemelt kép: Muhammed Ibrahim Ali/Global Look Press

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük