VEGYI FEGYVERT VETETTEK BE AZ UKRÁNOK

KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Pert indítanak a DK fővárosi polgármesterei a rezsitámogatások miatt

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Állításuk szerint megtagadták tőlük a tárgyalás lehetőségét, azonban ők nem jelentek meg a rezsitámogatásokról szóló egyeztetésen.

Pert indítanak a DK fővárosi polgármesterei arra hivatkozva, hogy szerintük Orbán Viktor miniszterelnök politikai bosszúból megtagadta a kerületek rezsitámogatását.

Szaniszló Sándor, az ellenzéki párt fővárosi frakcióvezetője keddi közleményében azt írta, a kormány Budapest lakosságának egyharmadától, összesen 620 ezer embertől tagadta meg a budapestiek adóiból is fizetett rezsitámogatást pusztán azért, mert ellenzéki vezetésű önkormányzatokat választottak. A fővárosnak szánt nyolcmilliárd forintos támogatásból nem részesül öt, DK-s polgármester által vezetett kerület, a III., a IV., a XI., a XV. és a XVIII. kerület, valamint Ferencváros sem. Szerinte a kormány által odaítélt önkormányzati támogatási összegek mögött nincsenek tisztességes számítások; a DK-s vezetésű kerületek a megítélt fővárosi kompenzáció átlagos összegére, kerületenként 471,5 millió forintra tartanak igényt.

Az ügyelőzménye, hogy a DK-s vezetésű kerületek eltaktikázták az állami rezsitámogatást, így százmilliós nagyságrendű központi kompenzációtól esett el a hat budapesti kerület, amely nem ült tárgyalóasztalhoz az egyeztetésekre kijelölt Láng Zsolt kormánybiztossal.

Budapest 23 kerülete közül hatnak a vezetője nem ment el arra az egyeztetésre, amelyen az energiaválságra adható kormányzati segítség részleteiről lett volna szó. Szószólójuk azt mondja, el akarták kerülni, hogy az ajánlattételnél kijátsszák őket egymással szemben. Ennek ellenére Szaniszló Sándor azt közölte, a tárgyalás lehetőségét jogtalanul megtagadták tőlük, ezért döntöttek úgy, hogy pert indítanak.

Kiemelt kép: Szaniszló Sándor (Fotó: MTI Fotó: Beliczay László)

MN

Várjuk véleményét itt!

%d bloggers like this: