KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Paul Nuttall: Orbán Viktor jogosan tart a nyugat beavatkozásától a magyarországi választásokba

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Április 3-án választást tartanak Magyarországon, ami talán az eddigi legfontosabb választás lesz az ország történetében 1990 óta. A tét óriási és messze túlmutat Magyarország határain. Ez a választás nem csupán az ideológiák összecsapását jelenti, hanem részét képezi annak a szélesebb kulturális háborúnak is, amely jelenleg a nyugati világban zajlik.

Orbán Viktor magyar miniszterelnök egy olyan erős jellem, aki elszántan védi hazája nemzeti identitását és keresztény értékeit. Éppen azért kerül szembe gyakran az Európai Unióval és a nyugati vezetőkkel. Donald Trump korábbi amerikai elnökkel való közismerten jó kapcsolata miatt a Biden kormányzat lényegében ellenségként kezeli őt.

Baráti kapcsolata Vlagyimir Putyin orosz elnökkel szintén irritálja a Nyugatot. Amikor legutóbb találkozott a két vezető, Orbán Viktor kifejezetten a szankciók ellen érvelt és úgy nyilatkozott, hogy azok „több kárt okoztak Magyarországnak, mint Oroszországnak”. Annak is hangot adott, hogy hisz abban, “lehetséges olyan megállapodást kötni, amely garantálja a békét, garantálja Oroszország biztonságát és elfogadható a NATO-tagállamok számára is”.

A magyar miniszterelnöknek már azt is a szemére hányták, hogy jó kapcsolatokat ápol Kínával, hiszen Magyarországon tervben van egy kínai egyetem megnyitása, mely az első ilyen jellegű intézmény lesz Európában, és kínai támogatással épül az új Budapest-Belgrád vasútvonal is. Orbán Viktor kormánya fellépett azért is, hogy ismerjék el az orosz és a kínai covid elleni vakcinákat világszerte. A magyar külügyminiszter pedig kijelentette, hogy a keleti vakcinákat azért nem ismerték el világszerte mert nem szakmai, hanem politikai döntést hoztak ebben a kérdésben.

Ráadásul az április 3-i választással egyidőben népszavazást is tartanak a gyermekek védelmében, amellyel azt szeretné elérni a magyar kormány, hogy az LMBTQ szervezetek az iskolákban ne tarthassanak oktatások. A nyugat-európai liberálisokat az külön bosszantja és megdöbbenti, hogy a magyarok határozottan támogatják Orbán Viktor törekvéseit. A magyar kormány ezért a választási kampányba történő külső beavatkozástól tart.

Ez is érdekelheti:  Fricz Tamás: Nem állunk meg Schwechatnál

Gulyás Gergely a miniszterelnök kabinetfőnöke figyelmeztetett is erre a hét elején, amikor úgy nyilatkozott, hogy „a nyugat-európai elit” át akarja venni „Magyarország hajójának kormányát”. Hasonlóképpen tavaly, maga Orbán is figyelmeztetett az Egyesült Államok esetleges választási beavatkozására. Azt mondta a Fox News műsorvezetőjének, Tucker Carlsonnak , hogy „meg fog történni”, de „nem aggódunk miatta, felkészültünk rá”.

Orbán egy ideje az Európai Unióval vitában áll az EU-s jogok kérdésében, ami miatt az Európai Bizottság  visszatartja azt a támogatási összeget, ami Magyarországot megilletné. Ezzel igyekeznek meghátrálásra kényszeríteni a magyar kormányfőt. Orbán Viktor azonban semmi jelét nem mutatja annak, hogy meghajolna Brüsszel követelései előtt. Emiatt több mindennel megvádolták az Orbán-kormányt, még azzal is, hogy el akarja csalni a választásokat.

A múlt hónapban Orbán-ellenes képviselők egy csoportja levélben fordult a Demokratikus Intézmények és Emberi Jogok Hivatalához (ODIHR), amelyben teljes körű megfigyelő misszió küldését kérték Magyarországra a szavazás tisztaságának felügyeletére. Az ODIHR természetesen eleget tett ennek a kérésnek, így a választások alatt jelen lesznek a brüsszeli megfigyelők.

Ennek ellenére Orbán Viktor és támogatói nyugodtak, hiszen tudják, hogy Magyarországon minden demokratikusan működik, akár jobban, mint az Egyesült Királyságban.

A Nyugatnak rögeszméjévé vált Orbán Viktornak a hatalomból történő eltávolítása, ami arra késztette őket, hogy azt a konzervatív Márki-Zay Péter vezette ellenzéki koalíciót támogassa, mely összeállt Orbán ellen a szélsőbaltól a szélsőjobbig. Valóban, én is emlékszem, az egyik ilyen párt volt a Jobbik, amelynek EP-képviselői egyenruhában ültek az Európai Parlamentben… Nos, ezek azok a figurák, akikre a nyugati liberálisok le akarják cserélni Orbán Viktort. Nagyon szürreális ez az egész.

Jelenleg úgy tűnik, hogy Orbán a világ ellen cselekszik, de a nyugati liberálisok legnagyobb bánatára, a legnagyobb valószínűséggel ő lesz a nyertes. A közvélemény-kutatások szerint Orbán előnye folyamatosan nő, a biztos pártválasztók körében 51 százalék nyilatkozott úgy, hogy a Fideszre fog szavazni, ami magasabb mérték, mint a legutóbbi, 2018-as választáson volt. Talán éppen ez az oka annak, hogy a nyugat olyan idegesen kezeli a közelgő magyarországi választások kérdését.

Ez is érdekelheti:  A Peti-jelenség pozitív oldala - Köszönjük Peti!

Fel kell tehát készülnünk arra, hogy amennyiben Orbánnak sikerül győznie április 3-án, a nyugati liberálisok megvádolják majd.

 

 

A szerzőről: Paul A. Nuttall brit történész, író, politikus. 2009 és 2019 között az Európai Parlament volt képviselője és a Brexit támogatója.

 

NIF kommentár: Egyetértve azzal, amit Paul A. Nuttall elemzésében kifejtett, ki kell térnünk még egy nagyon fontos kérdésre, amit nem említett meg. Magyarország jelenleg blokkolja Ukrajna NATO csatlakozását, mivel az ukrán kormányzat folyamatosan csorbítja a Kárpátalján élő őshonos magyar kisebbség jogait. Miközben a magyar kormány folyamatos gesztusokat tesz Ukrajnának, az ukránok ezzel szemben egyre inkább nehezítik az ott élő kisebbségek így az őshonos magyarság életét, nemzeti identitásához kapcsolódó jogait.

Amennyiben egy, a nyugati liberálisok által támogatott bábkormány kerülne hatalomra Magyarországon, akkor az feloldaná az eddigi vétót a NATO-ban, ami lehetővé tenné Ukrajna NATO csatlakozását. Ez az Egyesült Államok jelenlegi balliberális kormányzatának érdeke, hiszen így lehetővé válna amerikai fegyverrendszerek telepítése, akár közvetlenül is az ukrán-orosz határhoz. A kárpátaljai magyar kisebbséggel szemben pedig az ukránok bátran, akár a legszélsőségesebb eszközökkel is fellépnének, hogy erőszakos asszimilációs politikájukat beteljesítsék.

Kiemelt kép:  Paul Nuttall / BBC.com

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük