KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Kérjük, támogassa a magyarok emberi jogaiért küzdő Nemzeti Jogvédő Szolgálatot (njsz.hu) a személyi jövedelemadója 1%-ával!

Adószám: 19334684-1-05

Pancir-SzM légvédelmi komplexumok érkeznek a különleges hadműveleti zónába

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Az ukrajnai különleges műveleti övezetben létrehozott orosz légvédelmi rendszert hamarosan a legújabb Pancir-SzM komplexumokkal erősítik meg – közölte a RIA Novosztyi egy jól értesült forrásra hivatkozva.

“Az ilyen komplexumok képesek lesznek az ukrán fegyveresek által indított drónokat és rakétákat, köztük az amerikai HIMARS lövedékeit is jelentősen nagyobb távolságból eltalálni” – magyarázta a forrás.

A forrás szerint a jövőben a minirakétákkal felszerelt Pancir-SM tesztelését is tervezik a légvédelmi zónában a Grad rakéta-sorozatvető rendszer drónjainak és irányítatlan rakétáinak megsemmisítésére. Emlékeztetett arra, hogy egy harcjárművet 48 minirakétával lehet felszerelni.

Az elérhető források szerint a Pancir-SzM új célfelderítő radart kapott, amely javította a légi célok felderítési hatótávolságát, zajérzékenységét és felbontóképességét. Fel van szerelve egy új multifunkciós radarral is a célkövetés és a rakétairányítás érdekében.

Mostantól akár 75 kilométeres távolságban is képes látni a kisebb célpontokat, és ha az új, hiperszonikus sebességű föld-levegő irányított rakétákat használja, akkor akár 40 kilométeres távolságban is képes elfogni a légi célpontokat – kétszer annyit, mint a korábbi változat.

Különösen, amint arról Szergej Sojgu védelmi miniszter 2022 augusztusában beszámolt, az új Pancirral a drónok megsemmisítésének végső hatótávolsága 30 százalékkal nőtt. A Pancir-SzM támadható célpontok repülési magassága 18 kilométer.
Az új rendszernek két változata van: a kerekes és a lánctalpas, a szárazföldi erők számára készült változatban.

Orosz Hírek

Ez is érdekelheti:  Kína és Oroszország stratégiai partneri viszonyáról

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük