A Nemzet Zászlója az Andrássy Úton - Drábik János gondolatai a rendezvényről

KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Országgyűlés – Ellentmondásos békepárti határozat

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A békét egyszerre szolgáló és akadályozó határozatot hozott az Országgyűlés pénteken – írta értékelő jelentésében a Magyar Békekör tudósítója szombaton.

A határozatban egyszerre foglalnak állást a béke mellett, és szögezik le elkötelezettségüket az ukrajnai konfliktus folytatására és Oroszország legyőzésére szövetkező NATO és EU mellett.

Megállapítják, hogy az oroszellenes szankciók nem csillapították a háborút, hanem, ellenkezőleg, nehéz gazdasági helyzetbe hozták Európát és Magyarországot, különös tekintettel az emberek megélhetésére, de egy szóval sem térnek ki arra, hogy a magyar kormány – az orosz energiahordozóktól eltekintve – miért szavazta meg kivétel nélkül a súlyos problémákat előidéző összes szankciót.

Megállapítják, hogy a háború súlyosan érinti a kárpátaljai magyar közösséget, mégsem foglalnak állást a magyarok védelmében, és nem szüntetik be Kijev finanszírozását.

Magyarország mindent meg fog tenni a béke előmozdítása érdekében – írják öt nappal az után, hogy az Országgyűlés ratifikálta a NATO kibővítését Finnországgal, és tervezi további bővítését is Svédországgal.

A békepárti határozatot hozó kormánypárti többség úgy kötelezi el magát az ukrajnai konfliktus befejezése mellett, hogy agresszornak minősíti Oroszországot, Ukrajna területi integritása mellett foglal állást, de eltekint azoknak a jogos biztonsági garanciáknak a kielégítésétől, amelyeket Moszkva 2021. december 15-én terjesztett a NATO, benne Magyarország elé.

Budapest, 2023. április 1. szombat (MB)

Kiadta: Magyar Békekör

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: