ÉLŐ KÖZVETÍTÉSEN LEHET MAJD NYOMON KÖVETNI A NEMZET ZÁSZLÓJA AZ ANDRÁSSY ÚTON RENDEZVÉNYT!

KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Oroszország vizsgálatot indít az ukrán ISIS-szerű „társadalmi hirdetés” miatt

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A felkavaró videón egy orosz katona színlelt kivégzése látható

Az orosz Nyomozó Bizottság hétfőn indított büntetőeljárást egy ukrán közösségi médiában megjelent hirdetés miatt, amely az orosz katonák elleni erőszakra szólított fel.<

Az Iszlám Állam (IÁ, vagy ISIS) terroristáinak propagandavideóira emlékeztető, jellegzetes stílusban forgatott reklám egy orosz katona álkivégzését mutatja be.Az ellentmondásos videó a hétvégén jelent meg a közösségi médiában, felháborodást kiváltva Oroszországban. A reklámban egy nő látható, aki Ukrajnát szimbolizálja, miközben gyűlöletre és gyilkosságokra szólít fel és egy orosz katonai egyenruhára emlékeztető ruhát viselő „fogoly” térdel előtte. A színésznő azzal vádolja az orosz „disznókat” , hogy hosszú ideig gúnyolják elnyomják és gyilkolják az ukránokat, majd kijelenti, hogy a helyzet mára megváltozott.

„Valami szörnyűség felébresztette a békeszerető és gabonatermesztő nemzetet és a zsigereikben évszázadok óta szunnyadó Dnyeper-parti. ősi, antik ukrán istent, akinek a segítségével az ukránok véres termést aratnak. Mindenkire halál vár” – jelenti ki a színésznő, és sarlóval „elvágja” a „fogoly” torkát.

A nő bosszút esküdött Bucha, valamint és más ukrán városok miatt, amelyek állítólag szenvedtek az orosz csapatok által. Ukrajna azzal vádolta az oroszokatt, hogy április elején civileket mészároltak le Bucsában, a csapatok kivonulásakor. Moszkva tagadta, hogy bármi köze lenne a halálesetekhez és kitart amellett, hogy az egész Bucha-ügy „provokáció”.

A videón szereplő nőt Andrianna Kuriletsként azonosították be, aki a nyugat-ukrajnai Lvov városából származó kevésbé ismert hivatásos színésznő. Ez a szerep azonban nem tett igazán jót a színésznő „hírnévének” és miután így a médiafigyelem középpontjába került a hirdetés bemutatója után, törölte közösségimédia-profiljait.

Az internetes felháborodáson túl azért is  vizsgálatot indított az orosz nyomozóbizottság, mert színésznő „erőszakra szólított fel az orosz fegyveres erők katonáival szemben” – áll a bizottság hétfői közleményében.

„A hirdetésben Kurilets szélsőséges kijelentéseknek hangoztat, és mosolyogva, sarlóval vágja el egy férfi torkát. Ezt a videót a közösségi oldalakon terjesztették, és nyíltan gyűlöletbeszédet és fenyegetést tartalmaz” – olvasható a közleményben.

Az elmúlt hetekben számos valódi videó jelent meg Ukrajnából, amelyek a fogságba esett orosz katonák bántalmazását mutatják be. A felkavarófelvételeken az látható, hogy az ukrán csapatok kínozzák, verik és kivégzik a foglyokat.


Figyelem! A fenti hír propagandának minősül, mivel a mindig “demokratikus” EU-ban az üldözött, betiltott és propagandistának kikiáltott Russia Today értesülései nyomán készült.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: