KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Oroszország szerint a NATO belépett a háborúba

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Az orosz külügyminisztérium szerint azzal, hogy a NATO fegyvereket szállít Kijevnek, közvetlenül a háború részesévé válik – írta meg az Origo.

Azzal, hogy a NATO fegyvereket szállít Kijevnek, közvetlenül a konfliktus részesévé válik. Marija Zaharova orosz külügyi szóvivő rámutatott, hogy a szövetség eltökélt abban, hogy szerepet vállaljon a Zelenszkij-rezsimnek történő fegyverszállítások koordinálásában.

A NATO tervei a Kijevbe irányuló fegyverszállítások koordinálására a szövetség közvetlen részvételét mutatják a konfliktusban – mondta Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi szóvivő.

Jens Stoltenberg NATO-főtitkár világossá tette, hogy mostantól nemcsak a Ramstein-keretben, hanem a NATO-Ukrajna Tanács ülésein is meg fogják vizsgálni a Kijevnek nyújtott katonai segítség kérdéseit. Az Egyesült Államok és az Európai Unió ellátási problémái közepette a szövetség valójában eltökélt abban, hogy szerepet vállaljon a Zelenszkij-rezsim fegyverellátásának koordinálásában – írta a TASS.

Úgy tűnik, hogy a NATO nyíltan vállalja a konfliktusban való közvetlen részvételét.

Ez is érdekelheti:  NATO-katonák harcolnak zsoldosokként az ukrán erők soraiban

Zaharova rámutatott, hogy február 14-én a NATO brüsszeli központjában tartották meg az ukrán védelmi kapcsolattartó csoport 19. ülését. Ukrajna katonai támogatásának 99 százaléka a NATO-szövetségesektől származik, és folyamatosan tárgyalnak arról, hogyan lehet a támogatást a lehető leghatékonyabban megszervezni.

Ezt követően Rusztem Umerov ukrán védelmi miniszter tájékoztatott a Németország, Franciaország és az Egyesült Államok által vezetett légvédelmi koalíció elindításáról, amelyhez 15 ország csatlakozott. Húsz ország csatlakozott az aknamentesítő koalícióhoz – közölte az orosz külügyminisztérium szóvivője.

Magyar Hírlap

Kiemelt képen: Ukrán katonák tüzelnek egy francia önjáró, 155 mm-es Caesar ágyúval. © AFP / Aris Messinis

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük