KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Orosz katonai attasé: Hálásak vagyunk Magyarországnak béketörekvéséért

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A haza védelmezőjének napja, február 23. alkalmából szerdán fogadást adtak a budapesti orosz nagykövetségen. Oleg Szmirnov ezredes, Oroszország magyarországi katonai attaséja a következő beszédet mondta az egybegyűlteknek:

Tisztelt Hölgyeim és Uraim! Kedves barátaim!

Két nap múlva Oroszországban, Fehéroroszországban, Kirgizisztánban és Tádzsikisztánban ünnepnap van, amely a Szovjetunió idején a szovjet hadsereg és haditengerészet napja volt, ma azonban már más néven, de még mindig a bátorság, a haza iránti odaadás jelképe, melyen népünk büszkén és tisztelettel köszönti szülőföldünk minden hazafiát.

Ez a nemzeti ünnep szimbolizálja hadseregünk és haditengerészetünk hősies történetét, a haza védelmezőinek minden generációja közötti megbonthatatlan köteléket.

Megtestesíti mélységes elismerésünket a haza hűséges fiainak és leányainak, mindazoknak, akik önmagukat nem kímélve harcoltak az ellenséggel a szülőföldjükért,  népükért, becsülettel és győzelemmel vészeltek át minden megpróbáltatást, és verték vissza az idegen támadásokat.

Így volt ez a Csúd-tónál, Kulikovó mezején, Poltavánál, Borogyinónál, valamint 1945. győzedelmes májusában is.

Ezen a napon mély meghajlással és a legmelegebb szavakkal tisztelegünk kedves veteránjaink előtt, akik legyőzték a nácizmust és megvédték a haza szabadságát és függetlenségét. A Nagy Honvédő Háborúban tanúsított hőstetteik örökre megmaradnak népünk történelmi emlékében, mint a hazaszeretet és a bátorság élő példája, kifogyhatatlan lelki erőt nyújtva.

Az orosz katonák és tisztek jelenlegi generációja ápolja és gyarapítja nagyapáik és dédapáik katonai hagyományait. Az ünnep alkalmából külön szeretném köszönteni a katonákat, önkénteseket, mozgósított polgárokat és más területek szakembereit, akik részt vesznek a különleges katonai műveletben. Néhányan közülük hősiesen harcolnak az Ukrajnában gyökeret vert neonácizmus ellen, védik népünket a történelmi területeinken, bátran és hősiesen szállnak szembe az ellenséggel. Mások mindent megtesznek azért, hogy katonáinkat fegyverekkel, felszereléssel, lőszerrel lássák el, és felderítsék ellenségünk terveit.

Szeretném megjegyezni, hogy ma az egész kollektív Nyugat ellenünk van, amely ukrán katonákat képez ki, fegyverekkel látja el a Zelenszkij-rezsimet, és a legsebezhetőbb orosz infrastrukturális létesítményeket keresi. És ami a legszomorúbb, hogy a nyugati fegyverekkel pusztítják a polgári létesítményeinket, ahol ártatlan civilek halnak meg. Ugyanakkor az orosz fegyveres erők semmilyen körülmények között nem támadnak ilyen célpontokat.

Ez is érdekelheti:  Izraeli támadás Irán ellen - működésbe lépett az iráni légvédelem, robbanások történtek Iszfahán városánál

Tudjuk, hogy az oroszellenes koalíció propagandájának minden erőfeszítése ellenére egyre több józanul gondolkodó ember van a világon, aki megérti azokat az okokat, amelyek a különleges katonai művelet megindítására késztettek bennünket. És hálásak vagyunk Magyarországnak, ahol már közel két éve kitartóan próbálják meggyőzni NATO- és EU-szövetségeseiket a látszólag nyilvánvaló dologról: a tüzet nem lehet benzinnel eloltani!

Mindazonáltal a Nyugat, amely hibrid háborút folytat “az utolsó ukránig”, arra törekszik, hogy felossza Oroszországot és megfossza függetlenségétől.

Sehogy nem tudják megérteni: minden ilyen kísérlet kudarcra van ítélve. Katonáink és tisztjeink, egész nemzetünk önzetlenül meg fogja védeni azt, amiért nagyapáink és dédapáink harcoltak. Mindannyiunk számára az élet legfőbb értelme mindig is hazánk boldogulása és biztonsága volt, van, és lesz a jövőben is.

Kedves Barátaim!

Szeretném kifejezni köszönetemet az Önök aktív polgári szerepvállalásáért! Engedjék meg, hogy ezen az ünnep előtti napon, köszöntsek minden jelenlévőt a Haza Védelmezőinek Napja alkalmából! Kívánok Önöknek jó egészséget, boldogságot és sok életerőt a jó ügy érdekében történő újabb eredményekhez!

 

Budapest, 2024. február 22. csütörtök (MB)

Közzétette: Magyar Békekör

 

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük