KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Kérjük, támogassa a magyarok emberi jogaiért küzdő Nemzeti Jogvédő Szolgálatot (njsz.hu) a személyi jövedelemadója 1%-ával!

Adószám: 19334684-1-05

Oroszország rövid időre lekapcsolódott a globális internethálózatról

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A „nemzetközi internetet egy időben kikapcsolták” keddről szerdára virradóant, mivel a Roszkomnadzor médiafelügyeleti hatóság ellenőrizte az orosz oldalak és a hálózattól függő szolgáltatások teljesítményét egy olyan esetre, ha az országot leválasztják a külföldről.

„A próba sikeres volt” – mondta a Roszkomnadzor képviselője az RBK-nak, hozzátéve, hogy a 2019-es szuverén internetről szóló törvény évente legalább egyszer kötelezővé tesz egy ilyen tesztet.

A Sitronics Group vezetője, Alexander Dvoryansky megjegyezte, hogy Oroszországnak számolnia kell azzal a lehetőséggel, hogy lekapcsolják a globális hálózatról, mivel a root szervereket az USA ellenőrzi. A Qrator Labs alapítója, Alekszandr Ljamin egyetértett azzal, hogy „abszolút célszerű” teszteket végezni annak megállapítására, hogy a RuNet továbbra is működőképes marad-e, ha elvágják a világ többi részétől.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kiemelt kép: illusztráció / wallpaper

Ez is érdekelheti:  Hamarosan leállhat Ukrajna legnagyobb kohászati ​​üzeme a mozgósítás miatt

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük