Oroszország rekordmennyiségű gázt szállított Kínába, közölte a Gazprom

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Oroszország vasárnap rekordmennyiségű gázt szállított Kínába a Szibéria Ereje gázvezetéken keresztül – jelentette be a Gazprom energiaipari óriásvállalat.

A szállítások a Gazprom és a kínai CNPC vállalat közötti hosszú távú szerződés alapján történtek – közölte az energiaóriás hétfőn Telegram-csatornáján közzétett közleményében.

A hónap elején az orosz vállalat arról számolt be, hogy a Kínába irányuló vezetékes gázexport több mint 60 százalékkal nőtt az idei év első hat hónapjában. A Szibéria Ereje a Szibériából Kínába vezető keleti gázútvonal része. Kína az orosz energia egyik fő felvásárlója, és cseppfolyósított földgázt is importál az országból.

A Kínába irányuló gázszállítás növelése azt követően történt, hogy a múlt hónapban jelentősen csökkentették az Európába irányuló gázáramlást az Északi Áramlat-1 gázvezetéken keresztül. A Gazprom ezt az Oroszországgal szemben bevezetett nemzetközi szankciókból eredő technikai problémával magyarázta. Moszkva többször is kijelentette, hogy továbbra is megbízható földgázszállító marad, és tartja magát a vevőivel szemben vállalt szerződéses kötelezettségeihez.

Orosz Hírek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük