KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Oroszország megvizsgálja az „ukrán nacionalisták” által történt állítólagos hadifogoly kivégzést

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A bejelentés azután történt, hogy az interneten felbukkant egy videó, amely nyilvánvalóan háborús bűntényt mutat, és amelyet egy ukránul beszélő fegyveres készített.

Orosz nyomozók vizsgálatot indítottak a hadifoglyok állítólagos meggyilkolásának ügyében, miután a közösségi médiában felbukkant egy rendkívül részletes videó, amelyen állítólag egy ukrán harcos katonákat lő le.

A nyomozóbizottság csütörtökön közölte, hogy a felvételen látszólag három orosz hadifogoly „ukrán nacionalisták” általi meggyilkolása látható. A hivatal ígéretet tett az elkövetők azonosítására.

A 30 másodperces felvétel, amely a hét elején került fel az internetre, egy fegyveres szemszögéből készült, aki izgatott hangon ukránul beszél. Hallani lehet, ahogy válaszokat követel a hóval borított földön fekvő, katonai egyenruhát viselő emberektől.

A férfi láthatóan csalódott lett, mivel nem kapott koherens választ, így több lövést adott le az egyik fogoly fejére, majd figyelmét egy másikra fordította. Egy harmadik egyenruhás láthatóan mozdulatlanul feküdt a földön, a feje mellett vértócsa volt látható.

Annak, aki a felvételt készítette egy harcostársa is jelen van a helyszínen, és úgy tűnik, hogy megpróbálja megfékezni a fegyverest, mivel úgy látja, hogy a második fogolynál gránát van. A klip azzal ér véget, hogy a lövöldöző felkiált: „Slava Ukraini!”, és egy trágárságot is hozzáfűz. Az ukrán nacionalista jelszót, amely lefordítva annyit jelent, hogy „dicsőség Ukrajnának”, a 2014-es kijevi fegyveres puccs óta az ukrán hadsereg és az ukrán társadalom is széles körben elfogadta.

Viktorija Szerdjukova, a Luganszki Népköztársaság emberi jogi ombudsmanja szerint a felvételek

„újabb megerősítésként szolgálnak arra, hogy hidegvérű gyilkosok harcolnak ellenünk”.

Felszólította a nemzetközi szervezeteket, hogy vizsgálják ki az esetet.

Nem világos, hogy mikor és hol készült a videó, és kik voltak a rajta szereplő személyek. Az ukrajnai ellenségeskedések kezdete óta több olyan videó is napvilágot látott, amely látszólag orosz hadifoglyok ukrán csapatok általi kínzását és meggyilkolását mutatja be, és ezek közül néhányat a nyugati média is hitelesnek ismert el.

Ez is érdekelheti:  Francia zsoldosok kezelik a Caesar önjáró lövegeket Ukrajnában

Az orosz védelmi minisztérium szerint a fegyvertelen, magukat megadó katonák meggyilkolása „széles körben elterjedt gyakorlat” a kijevi csapatok részéről.

Miután novemberben napvilágot látott egy konkrét incidens, ukrán tisztviselők megvédték katonáik cselekedeteit. A felvételeken orosz katonák sorban feküdtek a földön, miután az ukrán fogvatartók nyilvánvalóan lelőtték őket.

Kijev azt állította, hogy az orosz katonákat törvényesen ölték meg, miután a megadásukat színlelték azzal a szándékkal, hogy meglepetésszerűen támadják meg az ukránokat. Azonban ez a narratíva nem igazán állja meg a helyét, mivel a képeken az látható, hogy a katonákat fejbe lőtték.


Figyelem! A fenti hír propagandának minősül, mivel az a mindig nagyon “demokratikus” EU-ban üldözött, betiltott és propagandistának kikiáltott Russia Today értesülései nyomán készült.

 

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kapcsolódó:

Frissítés: Magukat megadó orosz katonákat lőttek agyon az ukránok (videó 18+)

Megcáfolhatatlan bizonyíték van arra, hogy ukrán fegyveresek orosz hadifoglyokat végeztek ki (18+) 📺

Újabb értesülés az orosz hadifoglyok kivégzéséről

Civilek legyilkolására kaptak parancsot ukrán katonák, de megtagadták azt

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük