KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Az EU vezetők továbbra is itt tartanak: Von der Leyen bejelentette, hogy az EU politikai és katonai vezetőket érintő szankciókat fog elfogadni

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Az Európai Unió politikai és katonai vezetőket érintő szankciókat fog elfogadni, az új megszorító intézkedések Vlagyimir Putyin orosz elnök propagandistáit is megcélozzák majd – közölte Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke Brüsszelben, az Európai Tanács soron kívüli csúcsértekezletén csütörtökön.

Ursula von der Leyen az uniós csúcs alkalmával, Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel és Charles Michellel, az Európai Tanács elnökével közösen tartott sajtótájékoztatón azt mondta, Európa meghallotta Ukrajna hangját, hogy vissza akar térni az európai családba. Hangsúlyozta, hogy Oroszországnak fizetnie kell a háborúval okozott pusztításért.

Charles Michel közölte: az uniónak továbbra is a legteljesebb segítséget kell nyújtania Ukrajnának, a segítségre pedig most, azonnal van szükség. Ukrajnának katonai támogatásra, tüzérségre, hadianyagokra, védelmi rendszerekre van szüksége, valamint arra, hogy a tagállamok támogassák az ország uniós integrációját.

Volodimir Zelenszkij hangsúlyozta: Ukrajna az unió támogatásával képes megvédeni önállóságát. Hosszan tartó béke azonban csak akkor lesz Európában, ha Ukrajna megnyeri honvédő háborúját és az Európai Unió tagjává válik.

 

Kiemelt képen: Charles Michel és Ursula von der Leyen

Várjuk véleményét itt!

%d bloggers like this: