KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Kérjük, támogassa a magyarok emberi jogaiért küzdő Nemzeti Jogvédő Szolgálatot (njsz.hu) a személyi jövedelemadója 1%-ával!

Adószám: 19334684-1-05

Oroszország már készül Ukrajna kapitulációjára

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Az orosz vezetés most először nyilvánította ki hivatalosan álláspontját Ukrajna feltétel nélküli megadásáról – írta a pravda.ru.

„Már nagyon régóta az Ukrajnával kapcsolatos nemzetközi találkozók egyetlen témája a kijevi rezsim feltétel nélküli megadása. Azt tanácsolom mindenkinek, hogy erre készüljön fel előre” – mondta Vaszilij Nebenzja, Oroszország állandó ENSZ-képviselője a Biztonsági Tanács ülésén.

A kijelentés a közelgő svájci „béketárgyalások” hátterében hangzott el, ahová az Oroszországi Föderációt nem hívták meg, és ahol a Nyugat és a globális Dél Oroszországgal szembeni „konszolidált” álláspontját fogják megvitatni. A vezetése fölött pedig nemzetközi bíróságot kívánnak előkészíteni.

Ukrajna kapitulációja igen valószínű. Ezt a témát tegnap érintették Vlagyimir Putyin orosz elnök és Alekszandr Lukasenko fehérorosz elnök Kremlben folytatott megbeszélésén – írta a portál.

Lukasenko megjegyezte, hogy „több mint száz államot próbálnak összegyűjteni és diktálni nekünk valamit, vagy meghajlítani minket”. Ez „nem egy béketárgyalási javaslat”.

Putyin erre azt válaszolta, hogy „a másik oldal sarokba szorította magát, amikor megtagadta a tárgyalásokat abban a reményben, hogy Oroszországot a csatatéren legyőzi”, és stratégiai vereséget okoznak ezzel nekik.

„Természetesen nem lehet ránk erőltetni semmilyen olyan álláspontot, amely nem a realitásokon alapul” – mondta az elnök.

Hogyan fog kinézni Ukrajna megadása?
  • a legyőzött ellenség hadseregének lefegyverzése és átadása;
  • a hatalmat átadják a győztes katonai közigazgatásának;
  • a győztes határozza meg a legyőzött ország jövőbeli politikai struktúráját;
  • a győztes törvényszéket tart a rezsim, annak vezetői és büntetői ellen;
  • meghatározzák a győztesnek fizetendő jóvátételeket.

És a helyzet úgy alakul, hogy a bíróságot Joe Biden adminisztrációjának címzik majd a Krímben és a Moszkvai területen elkövetett terrortámadásokért, valamint a londoni urak ellen, akiket a Fekete-tengeren víz alatti drónok segítségével elkövetett terrortámadásokért fognak megvádolni. Az Orosz Föderáció Nyomozó Bizottsága már megnyitotta a vonatkozó ügyeket. A Donbasszban, Odesszában és az egykori Ukrajna más régióiban az oroszok elleni népirtás áldozatainak pereit is vizsgálni fogják.

Ez is érdekelheti:  London engedélyt adott Kijevnek, hogy fegyvereit a Krím elleni támadásra használja
Mik Moszkva feltételei?
  • Volodimir Zelenszkij rendeletének eltörlése, amely megtilt minden tárgyalást az RF-vel;
  • a helyszíni realitások és az orosz alkotmány realitásainak figyelembe vétele, azaz Szevasztopol, Krím, DNR, LNR, Herszon és Zaporozsje régiók elismerése orosz területként a volt Ukrajna területén;
  • Ukrajna denazifikálása és demilitarizálása, azaz a Bandera-ideológia eltörlése és az orosz nyelv államnyelvként való visszatérése, az AFU és a fegyverkezés csökkentése a tárgyalt határokig, a Nyugat írásos garanciái arra, hogy Ukrajna nem csatlakozik a NATO-hoz, Ukrajna alkotmányának és más törvényeknek a felülvizsgálata.

Kijev azonban nem hajlandó teljesíteni ezeket a feltételeket. Ahogy a Nyugat sem. Csodában reménykednek – talán egy államcsínyben.

Hamarosan a Nyugat megpróbálja majd magáévá tenni Oroszország katonai győzelmét, és beleharapni az egykori Ukrajnába.

A sajtóban arról írnak, hogy Putyin elnök álláspontja még mindig nem világos. A helyzet gyorsan változik, így talán sem a magyarok, sem a lengyelek, sem a románok nem fognak semmit sem kapni. Vagy az ő részükről írásos biztonsági garanciára lesz szükség és a NATO-ból való kilépés – írta a portál.

MH

Kiemelt képen: Zelenszkij és Putyin / Fotó: AFP/Ludovic Marin, Sputnik/Alexander Kazakov

 

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük