KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Oroszország lezárta a fekete-tengeri gabonafolyosót

Az orosz hadsereg hétfőn lezárta az úgynevezett “gabonafolyosót”, amelyen keresztül ukrán mezőgazdasági termékeket szállítanak a Fekete-tengeren keresztül. A lépést Ukrajna akciói váltották ki, amely az útvonalat Oroszország elleni támadások indítására használta – közölte az orosz védelmi minisztérium.

Korábban Moszkva felfüggesztette részvételét a Kijevvel kötött gabonaüzletben, amelyet júliusban az ENSZ és Törökország közvetítésével kötöttek.

A döntést a krími kikötővárosban, Szevasztopolban lévő orosz haditengerészeti támaszpontot ért tömeges dróntámadás nyomán hozták meg, amely során az orosz hadsereg szerint egyes haditengerészeti drónok állítólag a “gabonafolyosót” használták célpontjaik eléréséhez.

A folyosón keresztül történő bármilyen hajózást leállítunk “a Szevasztopolban lévő katonai és polgári hajók elleni ukrán terrortámadással kapcsolatos helyzet tisztázódásáig” – áll a védelmi minisztérium közleményében.

A minisztérium azt is közölte, hogy Kijevnek vállalnia kell, hogy nem használja a folyosót katonai célokra. Ugyanakkor fenntartotta, hogy Oroszország nem lépett ki a megállapodásból, csupán határozatlan időre felfüggesztette azt.

Orosz Hírek

Kiemelt kép:  © Szputnyik / Konsztantyin Mihalcsevszkij

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük