KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Oroszország le akarja váltani a kijevi „náci rezsimet”

Oroszország és Ukrajna népei között nincs háború – jelentette ki Nyikolaj Patrusev, az orosz Biztonsági Tanács titkára. A politikus azt állította, hogy az egyedüli „nyílt agresszió” az Egyesült Államok részéről történik, amelyet azzal vádolt, hogy Ukrajna felhasználásával ki nem mondott háborút folytat Oroszország ellen.

A fehérorosz kollégájával, Alekszandr Volfovicscsal folytatott szerdai találkozóján Patrusev kijelentette, hogy „a kijevi náci rezsimet” – amelyet szerinte Washington és London talált ki – „le kell váltani”. Azt is mondta, hogy Ukrajnát semleges állammá kell tenni, azt állítva, hogy a jelenlegi válság Washingtonon kívül senkinek sem érdeke.

Medvegyev: Oroszországnak olyan offenzívát kell indítania amivel megdönti a kijevi rezsimet

A biztonsági tisztviselő kijelentette, hogy az USA már „térdre kényszerítette egész Európát”, és csak arra törekszik, hogy az amerikai gazdaság számára a lehető legnagyobb hasznot hozza az EU gyengítésével, amely egy többpólusú világ egyik központjává válhatott volna.

Azt is állította, hogy az USA nem akar egy erős Oroszországot látni, és arra törekszik, hogy vagy feldarabolja, vagy felszámolja azt, „hogy teljes uralmat gyakorolhasson az eurázsiai terület felett és kiszivattyúzhassa az erőforrásokat”. A probléma megoldására Patrusev szerint Washington és London, a NATO és az EU, az ukrán neonácikat és civil szervezeteket, valamint a kijevi kormányt használja fel.

A tisztviselő azt állította, hogy a Nyugatnak hasonló tervei vannak Fehéroroszországgal, különösen azután, hogy sikertelenül próbáltak 2020-ban színes forradalmat kirobbantani, de nem sikerült bábkormányt beiktatniuk Minszkben.

Patrusev hangsúlyozta, hogy Fehéroroszország Oroszország legszorosabb szövetségese és stratégiai partnere, és hogy a két ország számára létfontosságú, hogy elmélyítsék védelmi együttműködésüket, és közösen álljanak ellen a külső szankcióknak és a belügyekbe való beavatkozási kísérleteknek.

A múlt héten Alekszandr Lukasenko fehérorosz elnök kijelentette, hogy Minszk és Moszkva „egyetlen hibája” az volt, hogy nem sikerült sokkal korábban megoldani az ukrán válságot. Szerinte a két országnak túl sokáig tartott a diplomáciai megoldás keresése. Már a 2014-es kijevi Majdan-puccs előtt cselekedniük kellett volna, amely megbuktatta Viktor Janukovicsot, Ukrajna demokratikusan megválasztott elnökét.

Ez is érdekelheti:  Trump és Biden beszélt egymással a merénylet-kísérlet után

Lukasenko azt állította, hogy az ellenségeskedés előbb-utóbb úgyis kitört volna, azonban Moszkvának már 2014-2015-ben meg kellett volna indítania katonai műveletét, amikor Ukrajnának „sem hadserege, sem elszántsága nem volt”.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)Kiemelt képen: az Azov zászlóalj tagjai Waffen-SS szimbólumokkal az Önkéntesek Napján Kijevben, Ukrajnában, 2020. március 14-én. © REUTERS/Gleb Garanich

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük