KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Orosz biztonsági főnök: Washington megtiltotta Kijevnek, hogy fegyverszünetet kössön Moszkvával

Nyikolaj Patrusev, az Oroszországi Biztonsági Tanács titkára azzal is vádolja az Egyesült Államokat és az Egyesült Királyságot, hogy a béke útjában állnak. Oroszország és Ukrajna népével ellentétben a két angol nyelvű ország az erőszak elnyújtásában érdekelt, és nem törődnek az emberi szenvedéssel – állította.

” Meg tudom határozni azokat a nemzeteket, amelyek a leginkább érdekeltek [az ellenségeskedések folytatásában] – ezek az Egyesült Államok és Anglia”

– mondta csütörtökön Fehéroroszországban tartott sajtótájékoztatóján.

„És világosan fel kell ismerni, hogy nem érdekli őket, hogy emberek halnak meg, mert nem az ő népükről van szó, és nem a saját földjükön vívják a háborút”.

Patrusev emlékeztetett arra, hogy Moszkva és Kijev a konfliktus első heteiben a tűzszünet küszöbén állt. Az ukrán kormány azonban amerikai nyomásra visszalépett a béketárgyalásoktól – tette hozzá.

A politikus az isztambuli tárgyalásokra utalt, amelyek során Ukrajna azt javasolta, hogy biztonsági garanciákért cserébe semlegességet vállal, amibe Moszkva ideiglenesen beleegyezett.

„Oroszország nem a végső célpont [a nyugati országok számára]”

– értékelte Patrusev.

„A végső célpontjuk Kína. Ők [szándékoznak] uralni a világot, de ez elfogadhatatlan és nem fog megtörténni”.

Patrusev a fehérorosz fővárosba, Minszkbe látogatott a Kollektív Biztonsági Szerződés Szervezete (CSTO) tagjainak biztonsági főnökeinek találkozójára, amely egy regionális kölcsönös védelmi blokk, amely Örményországot, Kazahsztánt, Kirgizisztánt és Tádzsikisztánt is magában foglalja.

Orosz tisztviselők az ukrajnai összecsapásokat az USA és szövetségesei által Moszkva ellen vívott, a nyugati hatalmak hegemóniájának megőrzését célzó nagyobb proxy-háború részének minősítették.

Washington Ukrajnában Oroszország „stratégiai vereségét” tűzte ki céljául, és ígéretet tett arra, hogy katonai segítséget nyújt Kijevnek mindaddig, amíg ez a cél meg nem valósul.


Figyelem! A fenti hír propagandának minősül, mivel az a mindig nagyon “demokratikus” EU-ban üldözött, betiltott és propagandistának kikiáltott Russia Today értesülései nyomán készült.

Kiemelt képen: Nyikolaj Patrusev, az orosz Biztonsági Tanács vezetője, 2022. június 17. © Szputnyik / RIA Novosti/ Aram Nersesyan 

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük