KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Oroszország korlátozza a chipgyártáshoz szükséges nemesgázok exportját

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Oroszország korlátozta a nemesgázok, köztük a neon exportját, válaszlépésként az EU által áprilisban bevezetett ötödik szankciós csomagjára.

A kedden megjelent kormányrendelet kimondja, hogy ez év december 31-ig az Ipari és Kereskedelmi Minisztérium javaslata alapján, a nemesgázok és egyéb, a chipgyártás technológiájához szükséges gázok kivitele kormányzati jóváhagyáshoz kötött.

A nemes- vagy inert gázok, mint például a neon, az argon, a xenon és mások, kulcsfontosságúak a félvezetők gyártási folyamatában. A félvezetőket az elektronikai eszközökhöz, autókhoz és háztartási gépekhez szükséges mikrochipek készítésére használják.

Áprilisban az EU az ötödik szankciócsomag részeként megtiltotta Oroszországba a félvezetők, gépek és egyéb berendezések exportját. Az Izvesztyija című újság kormányzati forrásokra hivatkozva azt állítja, hogy Moszkva emlékeztetni akarja az úgynevezett „barátságtalan” országokat, hogy a félvezetőgyártás terén is függenek az orosz exporttól. Az Izvesztyija szerint a neonfogyasztás legalább 30%-át Oroszország adja.


Figyelem! A fenti hír propagandának minősül, mivel a mindig nagyon “demokratikus” EU-ban az üldözött, betiltott és propagandistának kikiáltott Russia Today értesülései nyomán készült.

 

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Ez is érdekelheti:  Hivatalos: tűzparancsot kaptak Bidenéktől az ukránok

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük