Oroszország betiltja a nyugati civil szervezeteket

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Oroszország több mint egy tucat nyugati székhelyű nonprofit szervezet, alapítvány és más civil szervezet bezárását rendelte el, arra hivatkozva, hogy megsértették az orosz törvényeket.

Az érintett szervezetek között van az Amnesty International, a Human Rights Watch, a Carnegie Foundation for International Peace, valamint több német és lengyel civil szervezet.

A moszkvai igazságügyi minisztérium pénteken bejelentette, hogy  „az orosz törvények igazolt megsértése miatt” eltávolítja a nyilvántartásból az Egyesült Államokban, az Egyesült Királyságban, Németországban és Lengyelországban működő szervezetek tizenöt oroszországi fiókját.

Az orosz tilalom a brit székhelyű Amnesty International Ltd., az egyesült államokbeli Carnegie Foundation for International Peace, a Human Rights Watch Inc és az Institute for International Education fióktelepeire vonatkozik. A svájci székhelyű Aga Khan Alapítvány és a Wspólnota Polska lengyel civil szervezet oroszországi fiókjait is bezárták.

A legtöbb betiltott civil szervezet azonban német, köztük a Friedrich Naumann, Friedrich Ebert, Konrad Adenauer, Hanns Seidel, Heinrich Boell és a Rosa Luxemburg névre keresztelt alapítványok, valamint a Német Kutatási Alapítvány oroszországi irodái.


Figyelem! A fenti hír propagandának minősül, mivel a mindig “demokratikus” EU-ban az üldözött, betiltott és propagandistának kikiáltott Russia Today értesülései nyomán készült.

 

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük