KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Orosz Védelmi Minisztérium: A nyugati média hamisítványokat terjesztett az oroszországi mozgósításról

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Nem igazak a nyugati médiában terjesztett információk az oroszországi mozgósítás küszöbön álló megkezdéséről – közölték a RIA Novosztyival az orosz védelmi minisztériumban.

Korábban a nyugati média azt írta, hogy a „Vosztok-2022” hadgyakorlat megtartása állítólag a mozgósítási felhívás előre vetítését jelzi. A védelmi osztály szerint a manőverek nem kapcsolódnak mozgósítási intézkedésekhez. Az ukrajnai különleges műveletben csak a hivatásos orosz hadsereg vesz részt – tették hozzá az orosz védelmi minisztérium képviselői.

Számos külföldi média hamis információkat terjeszt valamilyen állítólagos mozgósításról. Felhívjuk a figyelmet arra, hogy az Orosz Föderáció fegyveres erőinek csak egy része vesz részt a különleges katonai műveletben, amelyek létszáma teljesen elegendő a főparancsnok által meghatározott összes feladat teljesítéséhez .

Augusztus 30-a és szeptember 5-e között a Keleti Katonai Körzet csapatai vesznek részt a Vostok-2022 stratégiai gyakorlatokon.

Dmitrij Peszkov orosz elnök sajtótitkára kijelentette , hogy az állítólagosan közelgő oroszországi tömeges mozgósításról szóló információk „teljesen hamisak”. Az információkat korábban egyes brit sajtóorgánumok terjesztették. Az orosz vezetés többször is cáfolt minden olyan hírt, amely az állampolgárok mozgósításáról szólna Oroszországban.

A katonai vezetés cáfolta azt az elképzelést is, hogy az ukrajnai különleges hadművelet miatt állampolgárokat toboroznának a hadsereg kérésére.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Ez is érdekelheti:  Durva lehűlés jön, húsz fokot is visszaeshet a hőmérséklet

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük