KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Orosz Védelmi Minisztérium: A kijevi rezsim fegyveres provokációra készül Transznisztria ellen

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Az ukrán fegyveres erők provokációt készítenek elő Dnyeszteren túli terület ellen, és ennek végrehajtásában az Azov nacionalista zászlóalj harcosai is részt vesznek – jelentette az orosz védelmi minisztérium.

Megjegyzik, hogy Kijev azt tervezi, hogy állítólag „orosz csapatok” támadását rendezi meg a Dnyeszteren túli területről, ami ürügyül szolgálna az invázióhoz. A védelmi minisztérium bejelentette, hogy készen áll reagálni a helyzetre, az bármilyen formában is adódjon.

A kijevi rezsim fegyveres provokációra készül Transznisztria ellen. Erről a védelmi minisztérium sajtószolgálata számolt be.

„A rendelkezésre álló információk szerint a kijevi rezsim a közeljövőben fegyveres provokációt készít elő a Dnyeszteren túli Moldovai Köztársaság ellen, amelyet az Ukrán Fegyveres Erők egységei hajtanak végre, többek között az Azov nacionalista formáció* bevonásával”

– áll a közleményben.

Az orosz hadsereg szerint az orosz fegyveres erők állítólagos támadásának megrendezését tervezik Dnyeszteren túli részről, amely ürügyként szolgál az invázióhoz.

„Ebből a célból a megrendezett invázióban részt vevő ukrán szabotőrök az Orosz Föderáció fegyveres erőinek katonáinak egyenruháját viselik majd”

– közölte a védelmi minisztérium.

A védelmi minisztérium hangsúlyozta, hogy szorosan figyelemmel kíséri az ukrán-PMR határon kialakult helyzetet, és készen áll arra, hogy reagáljon.

Szeretnénk emlékeztetni arra, hogy 2022 decemberében a Moldovai Információs és Biztonsági Szolgálat vezetője, Aleksandr Mustiata a TVR Moldovának adott interjújában mindenféle bizonyíték nélkül azt állította, hogy Oroszország állítólag azt tervezi, hogy betör Moldova területére, hogy egyesüljön a Dnyeszteren túli területekkel. Néhány órával később a hivatal sajtószolgálata azt közölte, hogy Musztyatse kijelentéseit félreértelmezték.

A román hatóságok ugyanakkor rámutattak, hogy nem látják annak kockázatát, hogy Moldovát orosz támadás érné. Február közepén hasonló álláspontot fogalmazott meg Maia Sandu moldovai elnök is.

Tiraszpol azt is elmondta, hogy a Dnyeszteren túli terület senkire sem jelent fenyegetést, és nem szabad katonai manipuláció tárgyának tekinteni.

„Mind ukrán, mind moldovai részről megfigyelünk bizonyos mozgást, de mindent megteszünk, hogy megakadályozzuk a feszültségek eszkalálódását”

– mondta Vitalij Ignatyev transznisztriai külügyminiszter az Izvesztyija című lapnak adott interjúban.

* Az „Azov” az orosz Legfelsőbb Bíróság által 2022.08.02-án terrorista szervezetté lett nyilvánítva.

Lavrov szerint a Nyugat Moldovát szemelte ki a következő Ukrajnának


Álljon itt egy térképes elemzés arról, milyen forgatókönyvek jöhetnek szóba egy esetleges hamis-zászlós ukrán támadás esetén, melynek elsődleges célja nagy valószínűséggel a Transznisztria területén található orosz hadianyagraktárak megszerzése. Ezekben a raktárakban még a szovjet időkből felhalmozott lőszereket is tárolnak, amelyeket az ukrán haderő azt megszerezve felhasználhat a kimerülőfélben levő hadianyagainak a pótlására.

Figyelem a videó magyar feliratra kapcsolható!

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kapcsolódó:

Lemondott a kormány Moldovában

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: