KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Orosz állampolgárságot és személyit kapott Edward Snowden

Edward Snowden, a CIA és a Nemzetbiztonsági Ügynökség (NSA) egykori alkalmazottja, orosz útlevelet kapott – mtájékoztatta az Interfaxnak hírügynökséget Anatolij Kucherena, Snowden ügyvédje .

„Edward tegnap megkapta az Orosz Föderáció állampolgári személyi igazolványát, és a törvénynek megfelelően letette az állampolgári esküt”

  • jelentette ki Kucherena.

Arra a kérdésre, hogy Snowden hogyan vélekedett az eseményről, ügyvédje azt mondta:

„Természetesen örül, köszönetet mond az Orosz Föderációnak, hogy megkapta az állampolgárságot. És ami a legfontosabb, így az orosz alkotmány szerint nem adható ki ezután idegen államnak”

– mondta Kucherena.

Az ügyvéd arról is tájékoztatást adott, hogy Snowden felesége is orosz állampolgárságot fog kapni

„Jelenleg az állampolgárság igényléséhez szükséges dokumentumokat állítjuk össze. Úgy gondolom, hogy az eljárás nem fog túl sokáig tartani”

  • mondta az ügyvéd.

Szeptember végén Vlagyimir Putyin orosz elnök aláírta az „Orosz Föderáció állampolgárságának felvételéről és az Orosz Föderáció állampolgárságának visszavonásáról” szóló rendeletet, amely lényegében biztosította Snowden részére az orosz állampolgárságot.

Mint emlékezetes 2013-ban Edward Snowden tájékoztatta a világmédiát az amerikai hírszerző ügynökség világszerte zajló megfigyelési programjairól. Snowndent ezért a lépéséért otthon távollétében kémkedés és állami vagyon eltulajdonítása miatt vád alá helyeztésk. Snowden az Egyesült Államokból először Hongkongba, majd Oroszországba menekült.

Kiemelt kép: Zuma/TASS

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük