KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Bloomberg: Orbán egyre közelebb kerül a népirtó imperializmushoz

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A lap publicistája szerint a Nagy-Magyarország térkép szerves része Orbán hiper-nacionalista beidegződésének.

„Egy sál csak egy sál, de ha az Nagy-Magyarországot ábrázolja, és Orbán Viktor magyar miniszterelnök viseli,akkor már akad egy kis probléma”

– véli a Bloomberg véleménycikkének írója, Andreas Kluth.

Szerinte „Orbán, a szélsőjobboldali, populista 2010 óta módszeresen rombolja országában a jogállamiságot, a demokratikus normákat és a civil szervezeteket. Jóbarátja Vlagyimir Putyin orosz elnöknek, és így közel áll annak népírtó imperializmusához is. Ráadásul modell a nyugati autokrata-jelölteknek”.

A szerző szerint a Nagy-Magyarország térkép mindenhol felbukkan, ahol Orbán jár, és szerves része a miniszterelnök „hiper-nacionalista beidegződésének”. Szerinte „megvan az oka, hogy más európai nemzetek nem játszadoznak az irredentizmussal, és az EU megköveteli, hogy tagállamai ne vonják kétségbe a határokat, inkább csökkentsék azok fontosságát. Magyarország ezt a 2004-es csatlakozás során elfogadta”.

Hozzátette:

„Orbán paleo-nacionalizmusában azonban különösen zavaró, hogy szándékosan az ellenkező irányba megy, az irredentizmus sötét korszaka felé. Ez egy trendbe illeszkedik, melynek része Putyin Ukrajna elleni agressziója, és amelynek az ukránok hősiesen ellenállnak. Ukrajna épp ezért nem volt elragadtatva Orbán sáljától, és a kijevi vezetés be is kérette az ottani magyar nagykövetet, akinek jól a fejére is olvastak.”

Mandiner

Várjuk véleményét itt!

%d bloggers like this: