Orosz tankokat és páncélozott járműveket kapott Szerbia

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Oroszország katonai-műszaki segítségnyújtás keretében korszerűsített T-72MS harckocsikat és BRDM-2MS páncélozott felderítő és járőröző járműveket szállított le Szerbiának – közölték vasárnap orosz hírügynökségek.

Nisben adták át ünnepélyes keretek között a haditechnikát a szerb hadsereg 3. gépesített dandárjának, jelen volt Alekszandr Fomin és Nyikolaj Pankov orosz védelmi miniszterhelyettes, valamint Nebojsa Stefanovic szerb miniszterelnök-helyettes, védelmi miniszter, Milan Mojsilovic vezérkari főnök és a szerb hadsereg legfelsőbb katonai vezetése.

A Rosszija 24 hírtelevízió szerint 30 tankot és 30 páncélozott járművet kapott Szerbia. Stefanovic az átadáson azt mondta, hogy az adományozott haditechnika értéke mintegy 75 millió euró.

Fomin arról biztosította a szerb felet, hogy Moszkva továbbra is fejleszteni és erősíteni fogja a kétoldalú kapcsolatokat, és minden lehetséges segítséget megad a szerb fegyveres erők modernizálásához. Csütörtökön egyébként orosz-szerb terrorellenes gyakorlat kezdődött Szerbiában, amely kedden ér véget.

MTI

NIF kiegészítés:

A T-72MS harckocsi a T-72 harckocsi modernizált változata. 122 mm-es kaliberű ágyúval és reaktív páncélzattal rendelkezik. A harckocsi emellett képes rakétákat indítani egy 125 mm-es ágyúcsőből, fel van szerelve egy 7,62 mm-es géppuskával, amely az ágyúcső mellett helyezkedik el, és követi a torony forgását, valamint rendelkezik továbbá még egy 127-es mm-es géppuskával is.

T-72MS harckocsik, amelyeket Oroszország adományozott Szerbiának: Fotó: Szerb Védelmi Minisztérium

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük