KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Orosz külügy az Egyesült Államok Jemen elleni támadásáról

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A Jemenben végrehajtott nyugati légicsapások célja a közel-keleti feszültség fokozása – jelentette ki Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője. Az éjszaka folyamán az Egyesült Államok és szövetségesei több tucat célpontot támadtak, Jemenben – számol be a Russia Today.

A katonai akciót a síita mozgalom elleni megtorlásaként hajtották végre, amiért a síita mozgalom megpróbálta megzavarni a tengeri közlekedést a Vörös-tengeren, károkat okozva ezzel Izraelnek. A hutik olyan hajókat vettek célba, amelyek állításuk szerint kapcsolatba hozhatók a zsidó állammal. Ezeket a támadásokat válaszul szánták Izrael három hónapja tartó gázai ostromára.

Bár több állam is részt vett a Jemen elleni támadásban, Zaharova az Egyesült Államokat emelte ki, mint az akció mögött álló vezető erőt. Egy péntek reggeli közösségi média-bejegyzésben a „nemzetközi jog teljes figyelmen kívül hagyásának tipikus példájaként jellemezte a támadásokat, a helyzet [nyugati] destruktív célok érdekében történő eszkalálásának céljából”. Zaharova ígéretet tett arra, hogy a nap folyamán részletesebb nyilatkozatot tesz a történtekről.

A jemeni támadásokat az Egyesült Királysággal összehangoltan, valamint Ausztrália, Kanada, Hollandia és Bahrein támogatásával hajtották végre az amerikai központi parancsnokság tájékoztatása szerint, melyben azt is állítják, hogy Washington célja „a feszültség de-eszkalációja és a stabilitás helyreállítása a Vörös-tengeren”.


Figyelem! A fenti hír propagandának minősül, mivel az a mindig nagyon “demokratikus” EU-ban üldözött, betiltott és propagandistának kikiáltott Russia Today értesülései nyomán készült.

Kiemelt képen: Egy brit harci repülőgép száll fel Ciprusról, hogy 2024. január 11-én csapást mérjen a jemeni célpontokra / Fotó: © Sgt Lee Goddard / Egyesült Királyság Védelmi Minisztériuma / AP-n

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Ez is érdekelheti:  NATO: Stoltenberg megy... Rutte jön?

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

One thought on “Orosz külügy az Egyesült Államok Jemen elleni támadásáról

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük