KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Orosz hadihajó érkezett az Egyesült Államok egyik szövetségesének kikötőjébe

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Az orosz haditengerészet hajói mintegy egy évtizede először látogattak el Szaúd-Arábiába – közölte az orosz hadsereg szerdán. Az Admiral Gorskov fregattból és a Kama közepes tankerhajóból álló különítmény március végén vetett horgonyt a kelet-afrikai Dzsibuti partjainál.

AZ OROSZ NYUGATI KATONAI KÖRZET ÁLTAL KIADOTT KÖZLEMÉNY SZERINT A KÉT HAJÓ “MUNKALÁTOGATÁST TETT A SZAÚD-ARÁBIAI DZSIDDA KIKÖTŐJÉBEN”.

Ott tartózkodásuk alatt a hajók feltöltik üzemanyag-, ivóvíz- és élelmiszerkészleteiket – tették hozzá orosz katonai tisztviselők.

A fregatt, amely a legmodernebb Cirkon hiperszonikus cirkálórakéták hordozására képes, és a kísérő tanker idén januárban kezdte meg útját, és az orosz Északi Flotta fő bázisáról, Szeveromorszkból indult.

A különítmény azóta két nemzetközi haditengerészeti gyakorlaton vett részt az Indiai-óceánon, valamint az Arab-tengeren, kétszer átlépve az Egyenlítőt – olvasható a közleményben.

Március 26. és 28. között a két hajó Dzsibuti nemzetközi tengeri kikötőjében horgonyzott, a két ország közötti katonai együttműködés fokozása céljából.

Dzsibuti és Moszkva többek között “a biztonságos hajózás biztosításával kapcsolatos kérdésekről” tárgyalt Afrika partjainál és a Vörös-tenger térségében.

Orosz Hírek

Kiemelt képen az Admiral Gorskov

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: