KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Orosz-fehérorosz harci koordináció a NATO-val szemben

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A két országot egyesítő államszövetség keretében Oroszország és Fehéroroszország harci együttműködésben állapodott meg a NATO-val szemben – jelentette a Magyar Békekör tudósítója vasárnap.

Szergej Sojgu orosz, és Viktor Hrenyin fehérorosz védelmi miniszter Minszkben szombaton jegyzőkönyvet írt alá az 1997-ben kötött Regionális Biztonság Közös Katonai Fenntartásáról szóló megállapodás kiigazításáról. Nevezetesen a Fehéroroszországban létrehozott orosz-fehérorosz haderőcsoport egységei közötti harci koordináció biztosításáról.

Sojgu az Egyesült Államok és szövetségeseinek ellenséges hozzáállásával és a Nyugat példátlan nyomásával indokolta fokozott harci együttműködésüket. Lukasenko fehérorosz elnök kijelentette: Amíg a Nyugat kiegyezés helyett a háborút részesíti előnyben, folytatódni fog az ukrajnai különleges hadművelet.

A Békekör tudósítója megjegyezte: Lukasenko többé már nem orosz különleges hadműveletről tett említést, és korábbi nyilatkozataitól eltérően azt sem állította többé, hogy Fehéroroszország nem fog részt venni az ukrajnai hadműveletben.

„Ha az utolsó ukránig, vagy az utolsó lengyelig és más zsoldosokig akarnak harcolni, lelkük rajta” – mondta Kijevre és nyugati támogatóira utalva, az orosz-fehérorosz védelmi megállapodás kiigazításáról szóló ünnepélyes aláírási ceremónián.

Minszk, 2022. december 4. vasárnap (MB)

Kiemelt képen: Szergej Sojgu orosz, és Viktor Hrenyin fehérorosz védelmi miniszter a katonai jegyzőkönyv aláírása után.

Kiadta: Magyar Békekör

Várjuk véleményét itt!

%d bloggers like this: