KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Őrjöng a liberális sajtó az Orbán–Trump-találkozó miatt

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Míg egyes liberális sajtóorgánumok egyáltalán nem tartják közlésre méltónak a volt amerikai elnök és a magyar miniszterelnök találkozóját, ám akik beszámolnak róla, azok a szokásos felháborodott hangnemben teszik. Ismét előkerült a diktátorozás Orbán Viktorral kapcsolatban.

Magyarország a modell Trump számára? – teszi fel a kérdést a The New York Times amerikai napilap. A cikkben megszólaltatott szakértő propagandaállamnak nevezi Magyarországot, ahol Orbán és a Fidesz ellenőrzi a médiát.

Orbán a Kreml legközelebbi szövetségese az EU-ban – emeli ki a Bloomberg amerikai televíziós hálózat, hozzátéve, hogy a magyar miniszterelnök akadályozta az Ukrajnának szánt segély elfogadását, és közeli viszonyt tart fenn Vlagyimir Putyin orosz elnökkel. A médium szerint Orbán Trump kegyeit keresi a látogatással, mert reménykedik a visszatérésében.

A Biden-kormány panaszkodott, hogy a magyar vezető a kétoldalú kapcsolatokat pártpolitikai szemüvegen keresztül szemléli – írja a Financial Times amerikai gazdasági napilap, hozzátéve, hogy egy uniós vezetőtől ritka, hogy kifejezi támogatását Trump felé.

Megütközést kelt Orbán látogatása Trumpnál – írja a The Guardian brit napilap, kiemelve, hogy a magyar kormányfő nem kapott meghívást a Fehér Házba, és egy NATO-tagállam vezetőjétől példátlan módon senkivel sem találkozik a Biden-kormányból, amely egyébként többször kritizálta Magyarországot a demokrácia hanyatlása miatt – teszi hozzá a lap. A brit médium szerint a látogatás része Orbán azon törekvésének, hogy a nemzetközi konzervatív mozgalom központi szereplőjévé váljon.

A konzervatív híroldalak közül a Fox News amerikai televíziós hálózat és a Breitbart hírportál is kiemeli, hogy míg Trumppal találkozik a magyar miniszterelnök, Joe Biden amerikai elnökkel nem.

A legmesszebb az MSNBC tudósítása ment, amely diktátorok játszódélutánjának nevezte a volt amerikai elnök és a magyar kormányfő találkozóját. A tudósításban minden klisé előkerült, amit Orbán Viktorra ráaggattak az elmúlt időszakban: LMBTQ-ellenes, migráns-ellenes, Putyinhoz dörgölőzik és ő „a végső XXI. századi diktátor”.

Orbán névjegye a káosz és a kegyetlenség

– hangzik el a műsorban.

Ez is érdekelheti:  Őrizetbe vettek egy lengyel férfi, aki az oroszoknak segített volna likvidálni Zelenszkijt

Donald Trumpot sem kímélik: a tudósítás szerint a volt elnök megszállottja a diktátoroknak, aki maga is diktátor szeretne lenni.

Szakértőként a Soros-világhoz erősen kötődő Anne Applebaumot kérték fel, aki természetesen fel is mondta a leckét a Magyarországon fokozatosan lebontott demokráciáról és Orbán Viktor hamis kultúrharcáról.

Magyar Nemzet

Kiemelt képen: Orbán Viktor és Donald Trump / Fotó: Facebook

 

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük