KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Az amerikai nagykövetség szerint merénylet készül Moszkvában a következő napokban

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Az Egyesült Államok moszkvai nagykövetsége arra figyelmeztetett, hogy “szélsőségesek” merényleteket terveznek az orosz fővárosban a következő napokban.

“A nagykövetség figyelemmel kíséri azokat a híreket, amelyek szerint szélsőségesek küszöbön álló tervei szerint nagyszabású moszkvai gyűlések, köztük koncertek ellen terveznek támadást, és az amerikai állampolgároknak azt tanácsolják, hogy a következő 48 órában kerüljék a nagyszabású összejöveteleket” – áll a diplomáciai képviselet honlapján helyi idő szerint péntek hajnalban közzétett közleményben.

Arra szólította fel az amerikaiakat, hogy maradjanak éberek, és “kövessék figyelemmel a helyi médiát a friss hírekért”. A nagykövetség nem közölt további részleteket a riasztással kapcsolatban.

Az orosz hatóságok egyelőre nem kommentálták a közleményt.

A riasztást a Moszkva és Washington közötti folyamatos feszültségek közepette adták ki. Csütörtökön az orosz külügyminisztérium bekérette Lynne Tracy amerikai nagykövetet, jegyzékben követelve, hogy a nagykövetség szakítson meg minden kapcsolatot három, az Egyesült Államok által finanszírozott civil szervezettel, amelyek munkáját nemrég betiltották Oroszországban.

A külügyminisztérium továbbá azzal fenyegetőzött, hogy kiutasít “minden olyan amerikai nagykövetségi alkalmazottat”, aki az ukrajnai konfliktus és a közelgő oroszországi elnökválasztás kapcsán megpróbál “beavatkozni az Oroszországi Föderáció belügyeibe, beleértve a felforgató kampányokat és a félretájékoztatást”.

Orosz Hírek

Kiemelt képen az USA moszkvai nagykövetségének épülete / Fotó: Twitter

 

Ez is érdekelheti:  Levédia krónikása: Miért tilos az orosz propaganda?

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük