2024. JÚNIUS 2. VASÁRNAP

A NEMZET ZÁSZLÓJA AZ ANDRÁSSY ÚTON

JELENTKEZZ ZÁSZLÓVIVŐNEK IDE KATTINTVA!

TOVÁBBI RÉSZLETEK: https://1848.magyartrikolor.hu


     

KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Óriási botrány, letartóztatták a végrehajtók főnökét

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A Liszt Ferenc repülőtéren csípték fülön a rendőrök a végrehajtói kar egyik vezetőjét, amint épp Dubaiba akart meglógni a szintén végrehajtóként dolgozó feleségével együtt. Nagyon kínos. Valószínűleg fülest kapott és megindult, de a nyomozóhatóság nem szerette volna, hogy átlépje az országhatárt. Úgy gondolhatta, tovább éli a szupergazdagok luxus életét Dubaiban, de nem jött össze. Egy hajszálon múlt.

Nem hivatalos forrásokból, valamint Hadházy Ákos Facebook oldalán található információk szerint is Schadl Györgyről, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnökéről van szó. Ismerve a személyét, nem meglepő. Polt Péter legfőbb ügyész első körben megtagadta a választ az országgyűlési képviselő kérdésére, ám később az ügyészég lenyilatkozta: a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar vezetését érintő büntetőeljárás zajlik.

Mivel az MBVK elnökének letartóztatásáról sem az a MBVK sem más hivatalos szerv nem adott ki semmilyen közleményt, ezért kötelességünknek érezzük, hogy nyilvánosságra hozzuk amit szakmai berkeken belül tudni lehet az ügyről.

Kicsoda Schadl György?   

  vegrehajto_schadl_gyorgy.jpg

Erre a kérdésre természetesen nem tudunk és nem is akarunk kimerítő, részletes választ adni, ám néhány dolgot érdemes lehet megemlíteni róla.

1982-ban született, 2011 alapította meg a Schadl és Társa végrehajtó irodát Budaörsön. Éppen abban az időben, amikor a végrehajtói biznisz a csúcson dübörgött a devizahiteles válság miatt. Óriási pénzeket kaszáltak ebben az időben a végrehajtók.

Schadl – karakteréből adódóan – nem tudott észrevétlenül tevékenykedni. Hírhedté vált botrányos eljárásairól és az adósokkal való kíméletlen bánásmódjáról. Igazi nehézfiúként pozícionálta magát a végrehajtók világában, aki bármilyen „piszkos munkát” probléma nélkül végrehajtott.

Ő volt az, aki a kilakoltatási moratórium alatt is lakoltatott ki adósokat otthonukból. Hírhedt volt kegyetlen kilakoltatásairól, de előfordult az is, hogy végrehajtói irodájából pofán veréssel fenyegetve zavart ki jogaival élni kívánó ügyfeleket (adósokat). A dolog pikantériájához tartozik az is, hogy felesége ebben az időben éppen a Végrehajtói Kamara panaszirodáján dolgozott, mint osztályvezető. Természetesen nem is merült fel semmiféle panasz Schadl György személyével, vagy tevékenységével kapcsolatban.

Ez is érdekelheti:  Szijjártó Péter: a srebrenicai ENSZ-határozat veszélyes ellentéteket éleszthet újra a Nyugat-Balkánon

Megrázó újságcikkek, tv hírek, internetes bejegyzések tucatjai követték munkásságát. Botrányai kapcsán többször előkerült családi háttere is, miszerint édesapja a veresegyházi éjszakai életben közismert verőlegény, édesanyja pedig Gyurcsány Ferenc titkárnője volt.

A végrehajtók capo di tutti i capi-ja

vegrehajto2.jpg

Hogyan lett végül a fiatal Shadl György a végrehajtók főnöke, a Magyar Végrehajtói Kar elnöke, a végrehajtók capo di tutti i capi-ja? Kapcsolatok, szakmai képzettség, vagy a derék végrehajtói élmunkás érdemei alapján, nem tudjuk.

Így vagy úgy, de 2015-ben, 33 évesen a végrehajtási szervezet nagy állami reformjának következtében a kar elnöke lett, miután egy belső tisztogatással járó átszervezéssel megszüntették a végrehajtók korábbi szervezetét, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kamarát. Akkor még nem sejtették, hogy Schadl személyével cseberből-vederbe került a végrehajtói testület. Sikerült egy nagyon éhes kecskére bízni a káposztát.

Schadl neve egyébként a közelmúltban közfelháborodást keltő ingatlan ügyletek kapcsán is felmerült. A különös körülmények közt lebonyolított V. kerületi ingatlanpályázatok egyik nyertese is ő volt, valamint az erzsébetvárosi önkormányzati lakáselidegenítések körüli gyanús ügyletekben is – mint kiderült – kilenc ingatlanból nyolcat Schadl vásárolt meg. Ráadásul az egyedüli ajánlattevő volt, aki pont a kikiáltási árat ajánlotta fel vételárként.

A legújabb Shadl botrány

Teljes hírzárlat van az ügyben, de az bizonyos, hogy az eddigi legnagyobb Schadl bizniszről van szó. Bár a legfőbb ügyész, a bíróság, a minisztérium, sőt a média is hallgat róla, mégis szép számmal akadnak informátorok, akik sok mindent tudnak az ügyről. Szakmai berkekben az a hír járja, hogy egy felfüggesztett végrehajtó borította ki a bilit bosszúból. Róla majd a következő írásunkban beszélünk bővebben.

Végrehajtói bűnszervezet?

Óriási volumenű bűncselekményről van szó. Az eddig kiszivárgott információk szerint a végrehajtói karba pénzért lehetett bekerülni, illetve havonta is kellett fizetni érte, ráadásul (Hadházy információi szerint) ebből az igazságügyi minisztérium egy magas rangú vezetője is részesedhetett. Mivel a végrehajtói székekre irányuló pályázatok sorsáról az elnök dönthetett, Schadl új üzleti lehetőséget fedezett fel magának. Úgy hírlik, a zsírosabb végrehajtói székért akár több százmillió forintot is fizethettek a végrehajtók az elnöknek. Szóval nem kis balhéról van szó. Így aztán nem csak a Schadl házaspárnak vannak álmatlan éjszakái ezekben a napokban.

Ez is érdekelheti:  Orbán Viktor: Brüsszel hátba lőtt minket, ez vérlázító!

vegrehajto6.png

76 végrehajtói iroda is érintett lehet az ügyben

Információink szerint jelenleg 76 végrehajtói iroda érintett az ügyben. Több végrehajtó elérhetetlen mobilon. Azt mondják rájuk álltak, lehallgatják, figyelik őket, nyomoznak utánuk. Lapítanak, majréznak, esetleg mentik a menthetőt.

A nyomozás során házkutatást tartottak a Városmajor utca 74. szám alatti irodaházban, ahol a Schadl házaspár egyik cégének és több – Schadl kegyeit élvező – önálló bírósági végrehajtónak a székhelye is található. Többek között Petris Csaba végrehajtó irodájában is. Petris Csaba már a budaörsi irodában hűséges helyettese, alkalmazottja volt Schadlnak, aki a főnök elnökké válását követően valahogy épp a zsíros 12. kerület végrehajtójává lett kinevezve. Nem titok, hogy egy önálló bírósági végrehajtói állás nagy hatalommal és elképesztő pénzkereseti lehetőséggel jár. Úgy tűnik ezt a kegyet Schadl György nem ingyen osztogatta.

A nyomozás zajlik, a média valamiért hallgat, hivatalos információkat a hatóságok nem adnak, a büntetőeljárásról szóló törvényre, valamint a minősített adat védelméről szóló törvényre hivatkozva. Tehát egyenlőre nem tudunk semmit.

Forrás: https://hitelkarosultak.blog.hu/

Kapcsolódó:

Völner Pál lemond államtitkári tisztségéről

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük