KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Dr. Polgárdy Géza: Francia elnökválasztás, – Valérie Pécresse a Republikánusok hivatalos elnökjelöltje

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Ahogy közeledik a jövő évi franciaországi elnökválasztás ideje, egyre jobban tisztul a kép: kik is lesznek az indulók. A NIF arról már hírt adott ma, hogy Eric Zemmour konzervatív jelölt pártot alapított, hogy elnökjelölti támogatottsága még erősebb legyen. Ám még egy esemény történt az elmúlt napokban e téren, amennyiben a francia Republikánus Párt is megválasztotta hivatalos elnökjelöltjét.

Mindez azért különösen érdekes, mert a jobbközép Republikánus Párt politikusai közül többen is bejelentették, hogy indulni szeretnének az elnökválasztáson, amit kétségtelenül meg is tehetnek, de a Republikánus Párt színeiben és képviseletében h i v a t a l o s a n csak egy jelölt indulhat.

A kérdés így a napokban megtartott, kétfordulós államfőjelölő szavazáson az volt, hogy az öt jelölt közül, ki lesz a párt által támogatott Republikánus párti hivatalos jelölt?

Az előzetes találgatások során, meg a közvélemény kutatások alapján is Xavier Bertrand, az északi Hauts-de-France régió bevándorlás ellenes elnöke volt az elsőszámú favorit. Ugyancsak sokan gondolták úgy, hogy Michel Barnier korábbi brexitügyi főtárgyaló a legesélyesebb. De Eric Ciotti, dél-franciaországi képviselő sem számított esélytelennek, aki a párton belül a legjobboldalibb nézeteket vallotta és vallja ma is. A negyedik „jelölt” akit talán a legkisebb eséllyel indulónak tartottak a pártban, Philippe Juvin, a párizsi Georges Pompidou kórház sürgősségi osztályának vezetője, a főváros közeli La Garenne-Colombes település polgármestere volt. Az egyetlen női jelölt, akit most ötödikként említünk, Valérie Pécresse, Íle-de-France irányítója volt, aki politikai nézeteit illetően a legközelebb áll minden republikánus jelölt közül Emmanuel Macron, jelenlegi francia elnök elképzeléseihez.

A Republikánus Párt végül szombaton eredményt hirdetett. Az államfőjelöltet választó szavazás második fordulójában az 54 éves politikus asszony, Valérie Precesse kapta a voksok 60.95 %-át, míg Eric Ciottit csupán 39,05 % támogatta.

Tehát közel fél évvel a választások előtt, immár tisztul a kép. Pártalapítással együtt bejelentett jelöltté vált Eric Zemmour, a Republikánusok hivatalos jelöltje pedig Valérie Precesse lett. Úgy Macronnak, mint Marine LePennek tehát szaporodnak a riválisai. Hogy aztán a franciák kit választanak meg Franciaország legközelebbi elnökévé, azt 2022 áprilisában megtudjuk.

Ez is érdekelheti:  Dr. Bene Gábor: Ki tehát a Magyarok Istene? - A WEF egyre ellenségesebb a kereszténységgel

A szerző nyugd. jogász, közgazdász, szociológus, de aktív közíró
Forrás: Polgárdy Géza Blogja

Kiemelt képen: Valérie Pécresse / tellerreport.comNemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kapcsolódó:

Francia elnökválasztás – Visszahódítás néven alapított pártot Eric Zemmour

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük