KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Kérjük, támogassa a magyarok emberi jogaiért küzdő Nemzeti Jogvédő Szolgálatot (njsz.hu) a személyi jövedelemadója 1%-ával!

Adószám: 19334684-1-05

Orbán Viktor: Napról napra kerülünk távolabb a békétől (videó)

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Orbán Viktor miniszterelnök péntek reggel a Kossuth Rádió, Jó reggelt, Magyarország! című műsorában ad rádióinterjút.

A miniszterelnök a beszélgetés elején idézte Josep Borrell szavait, miszerint nem fantázia egy kiterjedt európai háború.

„A lengyel külügyminiszter mondata vágott mellbe legjobban, aki azt mondta, hogy ennek a háborúnak nincsen diplomáciai megoldása, ezt csak nyers katonai erővel lehet megoldani” – mondta Orbán Viktor az elmúlt napok háborús híreiről. Ezek a mondatok valóságos szándékokat takarnak, tette hozzá miniszterelnök.

Európa a tűzzel játszik, a béke és a háború határmezsgyéjén egyensúlyozunk jelen pillanatban

– fogalmazott Orbán. A miniszterelnök aláhúzta, „ki fogunk tartani a békepárti álláspontunk mellett! Sajnos, a helyzet olyan, hogy napról napra kerülünk távolabb a békétől”.

A kormányfő arról is beszélt, hogy mindig vannak, akik jól járnak a háborúval. „Az Ukrajnának nyújtott támogatással az Egyesült Államok jól jár, és ezt maga az elnök és a külügyminiszter mondta” – fogalmazott. A háborúpárti erők a miniszterelnök szerint kevesen vannak, de erősek.

Az emberek többsége a béke oldalán van. Az európai vezetők a háború felé menetelnek, míg az emberek ezt nem akarják

– véli a miniszterelnök.

Gazdasági kérdésekről is szó esett az interjú során. Orbán Viktor leszögezte: ha front nem is ér el idáig, a gazdasági hatásait végül mi fogjuk megfizetni. „Minél közelebb vagy a háborús területhez, annál nagyobb árat fizetsz.” A miniszterelnök szerint szinte egész Európában háborús felárat kell fizetni a boltokban, ha béke lenne, akkor jelentősen csökkennének az árak.

„Magyarországnak 2024-ben az a terve, hogy idén növekedés legyen, és ez sikerülni fog. Ha most béke lenne, akkor a hazai gazdaság növekedése a kétszerese lenne a mostani”

– hangsúlyozta a kormányfő.

Ez is érdekelheti:  Így hazudik Robert Fico ukránbarát merénylőjéről a dollármédia

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük