KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Így trükköznek a románok a statisztikával

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A napokban nyilvánosságra került kereseti adatok alapján felmerült, hogy Románia „lehagyta” Magyarországot. A miniszterelnök politikai igazgatója azonban felhívta a Magyar Nemzet figyelmét egy hibára a hivatkozott statisztikákkal kapcsolatban, ami alapján lehet, hogy az egész koncepció megkérdőjeleződik.

Amint azt Orbán Balázs a közösségi oldalán is kiemelte, hogy Románia ugyan tényleg fejlődik, viszont egy fontos részlet kimaradt a sajtó által felkapott az elemzésekből. Nevezetesen az, hogy a románok azokat, akiknek nincs munkájuk, egyszerűen nem számolják bele a statisztikákba.

„Románia a hazai KSH-hoz és a cseh statisztikai hivatalhoz hasonló közleményeket nem ad ki az éves reálkeresetekről – sajnos. Azt azonban kiadták, hogy míg nálunk a 20–64 éves korcsoport 80,7 százaléka volt foglalkoztatott tavaly, addig Romániában csupán 68,7 százalék ez az arány. A teljes népességből náluk minden hatodik tartozik csupán a vizsgálati körbe” – idézte a Mandinert a politikus.

Orbán Balázs által ismertetett adatok szerint Romániában továbbra is minden harmadik lakos szegény, ezzel szemben hazánk az elmúlt évtizedben a legnagyobb előrelépést érte el az EU-ban ezen a téren. „Ezt pontosan meg tudja ítélni mindenki, aki az elmúlt években járt ebben a két országban – és ha nem homályosítja el a látását egy balos hályog” – tette hozzá a politikus.

Magyarán, úgy könnyű jó statisztikát készíteni az életszínvonalról, ha abba nem vonjuk bele a munkanélküliek számát.

Mandiner

Kiemelt kép: Baris Oral/Anadolu Agency/Getty Images

Ez is érdekelheti:  Zelenszkijnek nem kellenek az ukrán hadifoglyok

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük