KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Orbán Viktor: Magyarország nem enged semmiféle nyomásnak a bővítéssel kapcsolatban

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Magyarország nem enged semmiféle nyomásnak, a bővítéssel kapcsolatban nagyon határozott álláspontja van, azt fogja képviselni „akármi is az ajánlat” – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön Brüsszelben.

Orbán Viktor a kétnapos EU-csúcsra érkezve közölte: a magyar álláspont nagyon világos.

„Ha bővítésről beszélünk, akkor a magyar álláspont azt mondja, hogy ez egy érdemalapú, szofisztikált, jogi eljárás”

– fejtette ki.

Ukrajna uniós csatlakozásával kapcsolatos kérdésre válaszolva a miniszerelnök azt mondta, a bővítésnek vannak feltételei, ezek nem teljesültek.

Közölte: az Európai Tanács nincs abban a helyzetben, hogy döntsön. Szavai szerint erre később kell visszatérni, amikor – mint kiemelte – a feltételek már teljesültek.

„Ebből nem fogunk elmozdulni, akármi is az ajánlat”

– tette hozzá Orbán Viktor.

Kérdésre válaszolva kifejtette: a bővítés nem elméleti kérdés, a bővítés jogilag meghatározott folyamat, melynek feltételei vannak.

Az EU hét ilyen feltételt kér számon, amelyből Ukrajna ez idáig az Európai Bizottság értékelése szerint négyet teljesített. Mivel a brüsszeli testület álláspontja szerint három feltétel nem teljesült, nincs itt az ideje Ukrajna tagságáról tárgyalni

– jelentette ki.

„A magyar genetikailag nem érzékeli a nyomást, ezért ez bennünket nem befolyásol”

– fogalmazott Orbán Viktor, majd hozzátette: a bővítéssel kapcsolatban Magyarországnak nagyon határozott álláspontja van, azt fogja képviselni.

Az Ukrajnának szánt, négyéves időszakra szóló 50 milliárd eurós tervezett uniós finanszírozásról a miniszerelnök azt mondta, az országnak szánt rövid távú támogatást az EU már elfogadta a költségvetés terhére. Egy nagyobb összegű és hosszabb távú támogatásnak azonban az uniós költségvetésen kívül kell szereplenie. Ez esetben Magyarország kész lenne azt támogatni – mondta.

Mivel a rövid távú támogatás már jóvá van hagyva, az EU nincs időszűkében – emelte ki a miniszerelnök, majd hozzátette: Magyarország nem köt össze egyetlen magyar ügyet sem Ukrajnával, vagy más kapcsolatos ügyekkel.

Ez is érdekelheti:  Kocsis Máté Gyurcsányra mutatva: "Nagy László, akinek az az ember kilövette a szemét"

 

Kiemelt képen: Orbán Viktor miniszterelnök (b) és Emmanuel Macron francia köztársasági elnök (j) az Európai Unió tagországai állam- és kormányfőinek kétnapos tanácskozásán Brüsszelben 2023. december 14-én. Középen Kiriákosz Micotakisz görög miniszterelnök. /MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

One thought on “Orbán Viktor: Magyarország nem enged semmiféle nyomásnak a bővítéssel kapcsolatban

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük