KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Orbán Viktor dönthet a NATO új főtitkáráról

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A döntést júliusban, a washingtoni NATO-csúcson hozzák meg

Mark Rutte holland miniszterelnök pályázik a legnagyobb eséllyel a NATO főtitkári pozíciójára, ám a júliusi sikerhez Orbán Viktort is meg kell győznie a támogatásáról, ami az elmúlt évek konfliktusai után aligha lesz könnyű feladat – írta meg a Mandiner.

Az Európai Unió két leghosszabb ideje hivatalban lévő miniszterelnöke közötti kapcsolat dönthet arról, ki lesz a NATO új főtitkára Jens Stoltenberg után – írja a szlovák Pravda.

A poszt legnagyobb esélyesének Mark Rutte tűnik, aki 13 év után visszavonul a holland politikától, őt a választáson nagy sikert arató Geert Wilders váltja a kormányalakítást követően. Csakhogy a lap felhívja arra is a figyelmet, hogy az új főtitkárnak a NATO összes tagállamának jóváhagyását meg kell szereznie, ami Orbán Viktor esetében kérdéses, mert Rutte és a magyar miniszterelnök között többször is „szikrázott a levegő” – a The New York Times szerint a holland politikus volt Orbán Viktor legfőbb ellenzéke az Európai Unióban.

Rutte többek között azt mondta kollégájáról, örül, hogy „nem hasonlít arra az emberre”, máskor azzal vádolta Orbán Viktort, hogy szeret zűrzavart okozni. A magyar miniszterelnök ezzel szemben azt kérdezte a nyilvánosság előtt is, hogy Rutte vajon miért gyűlöli őt és a magyarokat.

A döntést júliusban, a washingtoni NATO-csúcson hozzák meg a tagállamok vezetői.

MH

Ez is érdekelheti:  Távozik az ATV-ből a neoliberálisok kedvenc műsorvezetője

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

One thought on “Orbán Viktor dönthet a NATO új főtitkáráról

 1. Mark Rutte személyében a NATO a szervezethez igazán illő főtitkárt kapna. Aki állami terroristaként oroszlánszerepet játszott 2014 júliusában, a Putyin ellen nemzetközi bűnszervezetben megkísérelt merényletben, majd abban, hogy ezt AZ ÁLLAMI TERRORISTA AKCIÓT eltussuolják.

  2014. július 17-én, 298 emberrel a fedélzetén a Donbassz fölött lelőtték a maláj légitársaság utasszállító gépét. Ugyanaz nap tért vissza különgépén Putyin latin-amerikai látogatásáról.

  A két Boeing típusú gép messziről nagyon hasonlított egymásra. NEMZETKÖZI ÖSSZEESKÜVÉSSEL MINDKÉT GÉPET AZ ADOTT HELYSZÍN FELÉ IRÁNYÍTOTTÁK. A maláj gép húsz perccel előbb ért oda – azt nézte Putyin gépének a merénylettel megbízott ukrán harci pilóta.

  A maláj gépen 106 holland állampolgár is utazott – ezért a katasztrófa kivizsgálására létrehozott nemzetközi bizottságot a holland főügyész vezette. Aki ELEVE ABBÓL INDULT KI, HOGY A GÉPET BIZTOSAN AZ OROSZOK LŐTTÉK LE. Mivel azonban ennek bizonyítékát öt évi vizsgálódás után sem találták meg, ezért Hollandia egy perben akarta kimondatni Oroszország bűnösségét.
  A vád tanújának kiszemelték a donyecki fegyveres erők egy nyugállományú tisztjét, akit az ukrán titkosszolgálattal elraboltattak, Kijevbe vitettek – hogy ott kínzásokkal, tudatmódosító injekciókkal Oroszországra terhelő vallomásra kényszerítsék.

  A sikeres emberrablást követő napon, a G20-as csúcstalálkozón Mark Rutte megpróbálta sarokba szorítani Putyint. Aki azonban tudott az ellene tervezett merényletről – és azt a holland fejére olvasta.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük