KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Orbán Viktor: Bosznia stabilitása és biztonsága Magyarország érdeke

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Orbán Viktor miniszterelnök és Zeljka Cvijanovic, Bosznia-Hercegovina államelnökségének soros elnöke kedden a Karmelita kolostorban tárgyalt egymással a két ország együttműködésének fejlesztéséről és nemzetközi, elsősorban biztonsági kérdésekről – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Orbán Viktor a tárgyaláson kifejtette: a veszélyek korában Magyarországnak kiemelt érdeke, hogy Bosznia-Hercegovina biztonságos és stabil ország legyen. Hazánk a továbbiakban is kész támogatást nyújtani Bosznia uniós integrációjához és gazdasági fejlődéséhez; nyitottak vagyunk az együttműködésre – mondta a kormányfő.

A boszniai elnök köszönetet mondott Magyarország segítségéért, és fontosnak nevezte, hogy a két ország között folytatódjon az intenzív párbeszéd, valamint erősödjenek a gazdasági, kereskedelmi kapcsolatok – ismertette Havasi Bertalan.

Kiemelt kép: Budapest, 2023. január 24.
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök Zeljka Cvijanoviccsal, Bosznia-Hercegovina Államelnökségének soros elnökével tárgyal a Karmelita kolostorban 2023. január 24-én.
MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Várjuk véleményét itt!

%d bloggers like this: