KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Orbán Viktor: A rossz uniós döntések következményeit a magyarok nem fogják megfizetni

Orbán Viktor miniszterelnök Brüsszelből, a Közmédia Központból adott interjút a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Hosszú és nehéz vita zajlott Brüsszelben Ukrajna uniós csatlakozásáról, nyolc órán keresztül próbáltam meggyőzni őket, hogy ne csinálják, mert Ukrajna jelenleg nem alkalmas erre – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

 

A kormányfő szerint ez egy rossz formája a segítségnyújtásnak, de a többi országnak volt két komoly érve, amit tudomásul kellett venni. Az egyik, hogy ők huszonhatan vannak, mi pedig egyedül, a másik pedig, hogy Magyarország ezzel nem veszít semmit, ugyanis a végső szót

Ukrajna tagságáról a nemzeti parlamenteknek kell meghozni, tehát ha nem akarjuk, hogy Ukrajna uniós tag legyen, akkor a magyar országgyűlésnek lesz erről lehetősége szavazni.

Orbán Viktor úgy fogalmazott, hogy nem akarta Magyarország lelkiismeretére venni ezt a rossz döntést, ezért hagyta el a termet.

A miniszterelnök azt mondta, hogy ezután rögtön akartak is adni 50 milliárd eurót Ukrajnának, de ott már muszáj volt határozottnak lenni és a vétó eszközével élni.

Pénz Ukrajnának most nincs, de erre még visszatérünk egy rendkívüli uniós csúcs formájában, valószínűleg februárban

– mondta.

Nem fogunk habozni egyetlen pillanatig sem, ennek

a rossz döntésnek a következményeit a magyarok nem fogják megfizetni

– jelentette ki Orbán Viktor, hozzátéve, hogy amikor a német kancellár, a francia elnök és mások el akarnak indulni ezen az úton, akkor nehéz ezt megállítani.

A miniszterelnök szerint az unió szokott rossz döntéseket hozni. Példaként említette a 2008-as pénzügyi válságot, a migrációt, valamint az Oroszország elleni szankciókat.

Ezt a magyar kormány rendre próbálja mérsékelni, „behúzni a kéziféket” – szögezte le.

Ez is érdekelheti:  Polgári személyautóra támadt egy ukrán drón Oroszországban

Az ukrán helyzet rosszul áll,

nem több pénzt kéne küldeni, hanem megállítani a háborút

– közölte Orbán Viktor, hozzátéve, hogy a magyarok pénzét oda akarjátok adni a háború folytatására, ez pedig elfogadhatatlan.

Van egy legenda, miszerint külső segítség nélkül az ország nem tud talpon maradni, ez azonban nincs így, a magyar gazdaság átvészelte a mögöttünk álló nehéz időszakot, szemmel láthatóan uniós pénz nélkül is működik, ez a tanulság – közölte Orbán Viktor.

A másik tanulság az a miniszterelnök szerint, hogy

Brüsszelben reformok kellenek, új vezetésre van szükség.

Végül a harmadik, hogy ami „jár, az jár”, a pénzeket végül mindig oda kell adni.

Ezek a pénzek be fognak kerülni a magyar gazdaságba, a következő időszakban el kell dönteni, hogy hogyan használjuk fel – hangsúlyozta a kormányfő.

A magyar alkotmány jól megszerkesztett védelmi rendszer, biztosítja a szuverenitást – mondta Orbán Viktor. Szerinte ugyanakkor „a láb mellett az egerek besurrannak, a dollárok begurulnak”, a baloldali média, részben a baloldalhoz kapcsolódó, neki dolgozó NGO-k külföldi pénzekkel igyekeznek befolyásolni a választást. Ez egy „rés”, ezért valamit tenni kellett, hogy ezt eltorlaszolja a kormány, ezért született meg a szuverenitásvédelmi törvény – közölte.

Azok kritizálják a törvényt, azok tiltakoznak most, akik ezen pénzek haszonélvezői voltak, akinek az érdekeit sérti a törvény

– hangsúlyozta.

A miniszterelnök kifejtette, a szuverenitás nem elszigetelődést jelent, „nem blokkosodni kell, hanem kapcsolatokat építeni”, Magyarország számára pedig ez jelent esélyt, ugyanis exportorientált gazdaságot működtet.

A kormánynak az a dolga, hogy megértse, mit gondolnak az embereket” – jelentette ki Orbán Viktor. A nemzeti konzultációval kapcsolatban elmondta, az emberek lehetőséget kapnak arra, hogy alaposan átgondolják és véleményt nyilvánítsanak a legfontosabb kérdésekben. A konzultáció ráadásul erőt a kormánynak a Brüsszellel és a tagállamokkal folytatott vitákban – jegyezte meg.

hirado.hu

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük